Ramadan of niet, de examens gaan door: 'Tien minuutjes extra zouden welkom zijn'

videoDeze examenperiode is voor Islamitische leerlingen een bijzondere: dit jaar valt de Ramadan namelijk gelijktijdig met de eindexamens in Nederland. Odette Buczynski, van Health Advies Breda, vindt het vasten in combinatie met leren niet handig. ,,Het vasten heeft veel effect op het lichaam. Het concentratievermogen gaat bijvoorbeeld flink achteruit." 

Volledig scherm
© ANP

Scholen kunnen daar maar moeizaam rekening mee houden. “We zijn nu eenmaal gebonden aan landelijke regels”, vertelt Rob van Amsterdam van RSG ’t Rijks in Bergen op Zoom. “De examens moeten op een centraal moment worden afgenomen. We kunnen ze daarom niet langer de tijd geven of examens uitstellen.”

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Wie wint de Bruidsfoto Award 2019? Dit zijn de 4 West-Brabantse genomineerden
    PREMIUM

    Wie wint de Bruidsfoto Award 2019? Dit zijn de 4 West-Brabantse genomineer­den

    OOSTERHOUT/ZUNDERT/NOORDHOEK/KLUNDERT - Bruidsreportages altijd van hetzelfde laken een pak? In elk geval niet bij de vier West-Brabantse fotografen die genomineerd zijn voor de Bruidsfoto Award 2019. Dat zijn Arjan van der Plaat (The Wedding Story) uit Noordhoek, Malou Evers uit Zundert, Moniek van Gils uit Klundert en Eva Schweizer (Vintage Fotografie) uit Oosterhout. Bij elke trouwpartij proberen zij dat ene speciale moment te vangen. Aan de hand van zes trefwoorden vertellen zij hoe zij hun werk beleven.