Volledig scherm
De spookrijder is in Brecht gepakt. © Politieteam Weerijs

Raamsdonksveerse spookrijder onder invloed na achtervolging van 30 kilometer aangehouden bij Brecht

BRECHT - Een spookrijder is in de nacht van woensdag op donderdag aangehouden door Belgische agenten in Brecht, meldt wijkagent Van Rijsbergen op Twitter.

De spookrijder, een bekende van de politie, reed donderdag rond 00.50 uur op de A58 op de verkeerde rijbaan vanaf Roosendaal richting Breda. Verschillende politieteams werden ingezet om de spookrijder te traceren en dwingen te stoppen.

Aanrijding voorkomen

Bij Etten-Leur kon een politieauto nog net een aanrijding voorkomen door gas bij te geven. Ze schoten voorbij een vrachtwagen die ze op dat moment wilden inhalen voordat de spookrijder tegen hen aan reed. De spookrijder raakte wel de spiegel van een andere auto die achter hem reed. Niemand raakte gewond.

De agent zag dat de spookrijder niet remde en met hoge snelheid doorreed. Verschillende agenten zette de achtervolging in, aan de goede kant van de weg.

Blokkade omzeild

De snelheid liep op tot wel 180 km per uur. Al snel ging de auto van de A16 richting België. Daar werd de Belgische politie op de hoogte gebracht en zij wierpen een blokkade op ter hoogte van Brecht. De automobilist omzeilde die blokkade en het stilstaand verkeer en nam daar de afslag. Een Nederlandse politiewagen heeft de auto aangetikt zodat die stopte.

De bestuurder, een 29-jarige man uit Raamsdonksveer, is door de Belgische agenten aangehouden. Hij bleek te hebben gedronken en krijgt daarvoor een bekeuring van de Belgische politie. In Nederland wordt hij verhoord en vervolgd.