Parkeerkaart.
Volledig scherm
Parkeerkaart. © Archieffoto

Raad Etten-Leur blij: parkeerkaart voor gehandicapten voortaan gratis

ETTEN-LEUR - De gemeenteraad van Etten-Leur is zeer te spreken over het gratis verstrekken van gehandicaptenparkeerkaarten. De overgrote meerderheid van de fracties ziet het schrappen van de legeskosten hiervoor als een stap die onnodige rompslomp bestrijdt en tegelijk de burger ten goede komt.

Met het zogeheten Leanproject bekijkt de gemeente verordeningen die vaak net zo veel kosten als ze opbrengen. Het schrappen van dergelijke vestzak-broekzak constructies oogst lof. De fracties hopen dat er meer stappen komen zoals dezemet de gehandicaptenparkeerkaart. ,,We besparen op bureaucratie zonder de begroting schade te doen", vat het CDA-raadslid Ankie de Hoon samen.

In het kader van Lean (vrij vertaald: sober of slank) is het werkproces rond de gehandicaptenparkeerkaart doorgelicht. Deze kaart levert jaarlijks gemiddeld zo'n 10.000 euro op. Maar daar staat ongeveer een even groot bedrag aan personele en administratieve kosten tegenover, is becijferd.

Het APB is vooral verheugd dat een 'kwetsbare gebruikersgroep' een behoorlijke kostenreductie krijgt. Met terugwerkende kracht tot 1 januari van dit jaar is de legesverordening op nul gezet. Voorheen werd € 41,25 in rekening gebracht. Doordat er minder te toetsen valt, krijgen aanvragers hun kaart ook sneller: binnen een week, waar het voorheen weken kon duren.