Volledig scherm
© SXC

Proef met alarm op maat in Etten-Leur voor ouderen en hulpbehoevenden

ETTEN-LEUR - In de gemeente Etten-Leur start op 22 augustus een proef met een alarmsysteem voor ouderen en hulpbehoevenden.

„Hulpdiensten willen meer informatie als het alarmnummer wordt gebeld”, legt Robbert van Beurden van het Gilzese beveiligingsbedrijf Blicon uit. „Wij hebben met twee andere bedrijven een alarmsysteem ontworpen waarin een aantal functies is gekoppeld. Bij de klant komt een kastje met daarop een paniekknop en een rook- en bewegingsmelder. Als er iets aan de hand is, gaat er een alarm naar zowel de mantelzorger als de hulpdiensten. Daarbij gaat er meteen informatie mee over de situatie van de klant. Hulpdiensten kunnen zo adequater hulp verlenen.”

De Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant heeft 100.000 euro beschikbaar gesteld voor de proef in Etten-Leur. Van Beurden: „Dat geld is voor de bouw van het hele systeem.”

„De groep kwetsbare ouderen wordt steeds groter en het aantal incidenten neemt toe. We kwamen tot de conclusie dat we daar iets mee moesten”, verklaart Marjo Peters, woordvoerder van de Veiligheidsdienst. „Als de proef goed verloopt, wordt die regiobreed uitgerold.”

Het is de bedoeling dat dertig tot vijftig huishoudens aan de proef deelnemen. Die huishoudens zijn in samenspraak met de gemeente benaderd.

  1. Servais Knaven komt met APB-opleidingsploeg voor junior vrouwen in koers

    Servais Knaven komt met APB-op­lei­dings­ploeg voor junior vrouwen in koers

    Servais Knaven hield vrijdagavond in Etten-Leur zijn nieuwe APB Junior Women Development team ten doop. De oud-prof en Sky-ploegleider wil jonge rensters beter voorbereid de overstap naar de elite laten maken. ,,Die stap is nu te groot. Ook al omdat het niveau bij de elite vrouwen erg hoog geworden is. De paradox is dat het heel goed gaat met het Nederlandse vrouwenwielrennen, maar daaronder gebeurt er op het gebied van opleiding heel weinig”, motiveert Knaven zijn initiatief.