Volledig scherm
© Léon Krijnen

Probleem voor REL Etten-Leur bij eventuele promotie

ETTEN-LEUR - Als REL in de nabije toekomst naar de ereklasse zou promoveren heeft de rugbyclub een serieus probleem met de bond (NRB). Die eist dat iedere club in die klasse beschikt over een veld dat voldoet aan een aantal regels qua ligging en afmetingen.

Voorzien van een door de bond goedgekeurde lichtinstallatie. Het nieuwe hoofdveld van REL, waarop vanaf september competitiewedstrijden afgewerkt zullen worden, voldoet aan alle maten, maar er is geen licht. Het tweede veld, dat voornamelijk gebruikt zal worden als trainingsveld, wel. De afmetingen kloppen ook, maar er staan een paar bomen naast met takken over het veld. Mag niet van de NRB. De gemeente ziet REL als de eigenaar van het probleem, volgens wethouder Jan van Hal. "Voorwaarde bij de ontwikkeling was dat die bomen zouden blijven staan. Dat wisten we allemaal."

De oplossing is volgens Van Hal een simpele: "Centjes sparen. Dan kan REL zelf een lichtinstallatie rondom het hoofdveld aan laten leggen als het eerste team naar de ereklasse promoveert."