Volledig scherm
Arjen Klep als Prins Adrijaon II van de Leur. © Gerard van Offeren / Pix4Profs

Prins Adrijaon II van de Leur: 'Vroeger had ik zelfs heimwee naar carnaval'

ETTEN-LEUR - In het dagelijks leven is hij juridisch medewerker bij de gemeente Etten-Leur, maar op de Leur staat hij sinds een kleine twee weken vooral bekend als 'prins Adrijaon II. "Ik zou spijt hebben, als ik nee had gezegd."

Arjen Klep (48) is van jongs af aan al een fanatieke carnavaller. "Ik begon op mijn tiende mee te lopen met de kinderoptocht. Ons motto, tijdens de optocht die liep van Etten naar de Leur, was: 'We steppen flink deur, gaan naar de Leur'. Dat gevoel zat er dus al vroeg in", zegt hij lachend.

Hij liep vervolgens jarenlang mee in de 'grote' optocht. Carnaval is voor Klep een feest zonder zorgen. "De verschillen vallen weg en iedereen host met elkaar. Het is elke dag een feest, vroeger had ik zelfs heimwee als het voorbij was."

Zijn naam was dus al een bekende in het Leurse carnaval, maar toch was hij verbaasd toen een delegatie uit Ut Zwaajgat hem benaderde. "Ik voelde me vereerd, maar moest er wel even over nadenken. Het kost toch veel tijd. Ik heb met verschillende mensen gesproken, maar dacht de rest van mijn leven spijt te krijgen als ik nee zou zeggen."