Volledig scherm
© ANP

Politiecontroles in allerijl afgebroken om vermist meisje te zoeken in Etten-Leur

ETTEN-LEUR - De late dienst van agenten in Etten-Leur heeft donderdag een verrassende wending gekregen. De agenten van politieteam Weerijs voerden op verschillende plaatsen controles uit toen zij de melding kregen dat er een 8-jarig meisje uit Etten-Leur vermist werd.

Dat was het sein om alle controles onmiddellijk af te breken en een massale speurtocht te beginnen in Etten-Leur. De melding dat het meisje zoek was kwam binnen rond half negen. Het meisje was toen al ongeveer een uur spoorloos verdwenen vanuit de wijk Sander. De radeloze ouders hadden inmiddels elk plekje afgezocht waar hun dochtertje zou kunnen zitten, maar hadden haar nog niet kunnen achterhalen.

Burgernet
Waarop de politie dus besloot de buurt grondig uit te kammen met de manschappen die eerder nog hadden staan controleren. Ook werd besloten een Burgernetmelding te versturen om mensen om te roepen om ook uit te kijken naar het meisje. Zover kwam het uiteindelijk niet omdat de politiemensen het kind al na twintig minuten hadden gevonden.

Speelterrein
Ze werd gevonden bij het speelterrein van basisschool D'n Overkant aan de Edward Poppelaan. De moeder werd meteen op de hoogte gebracht dat haar kind was teruggevonden. Niet lang daarna konden moeder en dochter elkaar weer in de armen sluiten.