Volledig scherm
Nieuw speeltoestel voor de wijk Centrum-West in Etten-leur, het combinatie toestel van Boerplay. © Gemeente Etten-Leur

Plan voor speelpleinen Centrum-West geactualiseerd, vervanging van oude toestellen

ETTEN-LEUR - Het plan voor speelpleinen in de wijk Centrum-West is geactualiseerd. Omdat er een beperkt budget is, tienduizend euro, besluit de gemeente om de nadruk te leggen op vervanging van oude toestellen en grindondergronden.

Bij de Halewijnstraat wordt de speellocatie aangevuld met een nieuw combinatietoestel. Dit speeltoestel is uitgekozen door zo'n tachtig kinderen uit de buurt, welke bij de totstandkoming van het plan mochten meebeslissen. Op hetzelfde speelveldje wordt het 'klavertje vier', de kleine wip, verplaatst naar de andere kant van de locatie.

Ballenvanger

Bij Grijsoord is er vorig jaar als proef een ballenvanger geplaatst. De gemeente stelt dat er door het net veel minder ballen op auto's, in voortuinen en tegen ruiten van woningen belanden. In overleg met omwonenden is dan ook besloten dat het net blijft hangen. Het klimtoestel op het speelveld wordt verwijderd omdat de conditie van het hout slecht is. Ter vervanging komt er een metalen klimboom, welke is overgebleven van het voormalige schoolplein van basisschool De Vincent. Daarnaast wordt de ondergrond vervangen door rubberen tegels.

In de Rochussenlaan wordt het grind onder de T-schommel vervangen door honingraattegels. De speellocaties bij de Schapenweide en de Tolhuislaan 45 blijven ongewijzigd.

Wie op het plan wil reageren, kan dit tot 26 oktober doen op de site van de gemeente. Als deze voor 27 oktober geen reacties heeft ontvangen die tot heroverweging leiden, worden de speeltoestellen zo spoedig mogelijk besteld en geplaatst.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement