Volledig scherm
De nieuwbouw aan het Van Bergenpark (terrein Hooghuys) gaat de inspraak in. © Unknown

Plan Van Bergenpark ter inzage voor inspraak

ETTEN-LEUR - De gemeente Etten-Leur legt vandaag - 24 januari - het nieuwe bestemmingsplan Van Bergenpark ter inzage. Het is een voorontwerp, waarop iedereen nog kan reageren. 

Een eerder plan stuitte op flinke bezwaren van de politiek. Het CDA diende een amendement in, dat steun kreeg van een grote meerderheid van de raad. Op grond van de bezwaren en eisen is een aangepast plan gemaakt dat nu zes weken ter inzage ligt. 

Wijziging

Het bestemmingsplan gaat over de gronden die liggen tussen de Vijfhuizenweg, Pastoor Binckstraat, Leurse Branden, Lichttorenhoofd/Van Bergenplein, achterzijde percelen Lange Brugstraat 14 t/m 28, Kapelstraat, Kerkstraat en Kasteellaan. Op het terrein van het Hooghuys van GGz Breburg worden 220 woningen gebouwd.

Het amendement had met name betrekking op het soort woningen dat er gebouwd wordt en de verkeersafwikkeling. In het voorontwerp wordt in ieder geval uitgegaan van de bouw van 43 sociale huurappartementen. Er komt geen rechtstreekse ontsluiting van het bouwplan op de Kasteellaan en de ontsluiting op de Kerkstraat is vervallen. In plaats daarvan komt er een ontsluiting op de Kapelstraat. Deze weg wordt zo ingericht (geen rechte weg en verkeersremmende maatregelen) dat die zich niet leent voor sluipverkeer of als ontsluiting voor de wijk.  

Na afloop van de inspraakprocedure beantwoordt de gemeente de reacties. Vervolgens wordt een ontwerp-bestemmingsplan opgesteld, waarna de vaststellingsprocedure start. Naar verwachting wordt het bestemmingsplan eind dit jaar vastgesteld. 

  1. Een handgranaat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’
    PREMIUM
    Mijn bevrijding

    Een handgra­naat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’

    BREDA/TETERINGEN - ,,Kijk”, zegt Jeanne Bastiaanssen-Van Bragt (82) uit Breda. Ze opent een klein hartvormig medaillon. Er verschijnen twee portretjes in zwart-wit. ,,Dit zijn mijn broertjes”, zegt ze. ,,Ad van 9 en Henk van 4.” Ouder zijn ze nooit geworden. Op 2 september 1944 kwam in Teteringen aan hun nog jonge leven abrupt een eind.