Pilot kerkdiensten in Kloostergaard en Anbarg loopt goed

Hessel de Ree

Etten-Leur

De gezamenlijke kerkdiensten van woon- en zorginstelling Avoord en de Mariaparochie in Etten-Leur zijn een schot in de roos. Niet alleen de gezamenlijk kerstviering in centrum Kloostergaard was afgelopen zaterdag een succes. Ook de gezamenlijke kerkdiensten die bij wijze van proef op elke eerste zaterdag van de maand  in Kloostergaard en Anbarg worden gehouden, staan flink in de belangstelling. ,,De eerste twee keer zaterdagen was het al lekker druk'', zegt Avoord-medewerkster Monique Broeren.

Beide partijen zijn volgens Broeren 'zeer enthousiast' over de samenwerking. ,,We zien aan de goede opkomst dat er behoefte is aan deze diensten, zowel bij onze eigen bewoners als bij mensen uit de wijk.'' De diensten op zaterdag worden georganiseerd door de pastorale medewerkers van Avoord in samenwerking met mensen van de Heilige Mariaparochie. Ze beginnen steeds om 16.30 uur in zowel het Atrium in Kloostergaard als het Warm Hart in het Anbarg. De pilot duurt nog vier maanden.

 Zaterdagavond trokken de gezamenlijke kerstviering en het aansluitend 'bakje koffie' ruim 250 bezoekers naar Kloostergaard. Veel wijkbewoners bleven na afloop hangen voor een gezellig praatje met buurtbewoners  en oude bekenden die ze anders niet vaak spreken. ,,Vooral ouderen hebben daar behoefte aan'', weet Broeren.