Volledig scherm
Mascha Hoppenbrouwers en Richard van Poppel stoppen met handtekeningen verzamelen. © Foto GinoPress

Petities voor beter zwembad Etten-Leur gestaakt

ETTEN-LEUR - De twee Etten-Leurenaren die onafhankelijk van elkaar een petititie waren gestart voor een buitenzwembad, zijn gestopt met het verzamelen van handtekeningen na een gesprek met de gemeente Etten-Leur. „Wij hebben twee weken geleden een gesprek gehad”, laat Mascha Hoppenbrouwers, een van de initiatiefnemers, vanaf haar vakantieadres weten.

„Daarin kregen we een toelichting over het verloop vanaf het eerste plan tot nu. Over onderzochte alternatieven en onderzoeken naar andere zwembaden met buitenbad en de kosten die dit met zich meebrengt. Samengevat was het vooral een kwestie van een beperkt budget. Omdat het voor ons een plausibel verhaal was, we de toezegging kregen dat er aanvullende info zou komen en we toch geen mega-aantal handtekeningen binnenhaalden, vond ik het beter de petitie op inactief te zetten. Ik heb ‘m nog niet stopgezet omdat je dan je handtekeningen kwijt bent. En ik wilde nog even het vervolg afwachten.”

De gemeente laat weten meer informatie te willen geven op een 'natuurlijk moment', zoals tijdens de presentatie van het definitieve zwembadplan.

Lees het hele verhaal in BN DeStem

  1. Servais Knaven komt met APB-opleidingsploeg voor junior vrouwen in koers

    Servais Knaven komt met APB-op­lei­dings­ploeg voor junior vrouwen in koers

    Servais Knaven hield vrijdagavond in Etten-Leur zijn nieuwe APB Junior Women Development team ten doop. De oud-prof en Sky-ploegleider wil jonge rensters beter voorbereid de overstap naar de elite laten maken. ,,Die stap is nu te groot. Ook al omdat het niveau bij de elite vrouwen erg hoog geworden is. De paradox is dat het heel goed gaat met het Nederlandse vrouwenwielrennen, maar daaronder gebeurt er op het gebied van opleiding heel weinig”, motiveert Knaven zijn initiatief.