Volledig scherm
Mascha Hoppenbrouwers en Richard van Poppel stoppen met handtekeningen verzamelen. © Foto GinoPress

Petities voor beter zwembad Etten-Leur gestaakt

ETTEN-LEUR - De twee Etten-Leurenaren die onafhankelijk van elkaar een petititie waren gestart voor een buitenzwembad, zijn gestopt met het verzamelen van handtekeningen na een gesprek met de gemeente Etten-Leur. „Wij hebben twee weken geleden een gesprek gehad”, laat Mascha Hoppenbrouwers, een van de initiatiefnemers, vanaf haar vakantieadres weten.

„Daarin kregen we een toelichting over het verloop vanaf het eerste plan tot nu. Over onderzochte alternatieven en onderzoeken naar andere zwembaden met buitenbad en de kosten die dit met zich meebrengt. Samengevat was het vooral een kwestie van een beperkt budget. Omdat het voor ons een plausibel verhaal was, we de toezegging kregen dat er aanvullende info zou komen en we toch geen mega-aantal handtekeningen binnenhaalden, vond ik het beter de petitie op inactief te zetten. Ik heb ‘m nog niet stopgezet omdat je dan je handtekeningen kwijt bent. En ik wilde nog even het vervolg afwachten.”

De gemeente laat weten meer informatie te willen geven op een 'natuurlijk moment', zoals tijdens de presentatie van het definitieve zwembadplan.

Lees het hele verhaal in BN DeStem