Volledig scherm
Provinciale Staten verkiezingen 2015 Op wie gaat U stemmen?

Peiling: D66 wint in West-Brabant, vooral zorg om veilige wegen en goed openbaar vervoer

ETTEN-LEUR - D66 lijkt de enige partij te zijn die in West-Brabant op echte winst mag rekenen bij de verkiezingen voor Provinciale Staten. De SP blijft ongeveer op het zelfde peil als in 2011, maar de andere partijen leveren fors in. Vooral de VVD gaat klappen te krijgen, terwijl ook PVV, CDA en PvdA hun aanhang zien krimpen. Bij de kleintjes is er alleen maar bij de Partij voor de Dieren een kleine winst te melden.

Dat blijkt uit een enquête dat het onderzoeksbureau PON heeft gedaan in opdracht van BN DeStem, Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad en Omroep Brabant.

Wie de West-Brabanders vraagt wat de belangrijkste taak van de provincie is, die krijgt als antwoord: veilige wegen en goed openbaar vervoer. Verder vinden de ondervraagden uit de deze streek dat ‘Den Bosch’ vooral de economie moet stimuleren. Ook belangrijk is dat in de gaten wordt gehouden of de Brabantse gemeenten financieel hun zaken op orde hebben.

Uit de peiling van het PON blijkt dat het leeuwendeel van de Brabanders niet weet wie er in een zetel bezet in Provinciale Staten.

Met veel pijn en moeite weet slechts 7 procent van de ondervraagden een Statenlid bij naam te kennen.

Lees donderdag veel meer over de verkiezingen in BN DeStem

Volledig scherm
Provinciale Staten verkiezingen 2015 Gaat u stemmen?
Volledig scherm
Provinciale Staten verkiezingen 2015
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement