Volledig scherm
Paul Bossché is ziek, maar doet mee aan de Roparun en de Run-Bike-Walk. © Marcel Otterspeer / Pix4Profs

Paul Bosschés eindschot bij Run-Bike-Walk Etten-Leur

Zoveel mogelijk geld inzamelen voor palliatieve zorg voor mensen met kanker. Dat is het doel van Run-Bike-Walk Etten-Leur, een nieuw evenement dat plaatsvindt op zaterdagavond 25 maart. Een van de fietsdeelnemers is Paul Bossché (55), zelf kankerpatiënt.

Hij zal bij de finish om 23.00 uur ook het eindschot lossen, als alle deelnemers over de finish zijn. ,,Opmerkelijk? Hoezo? Wat kan er gebeuren? Ik kan hooguit neervallen bij dat schot. Ik wil het halen, ik wil genieten", klinkt het strijdbaar.

Bossché was 49 toen bij hem kanker werd geconstateerd. ,,Ik was super gezond. Toen het lekkere eten van mijn vrouw mij tegen begon te staan en ik steeds misselijk werd van de geur, zijn we een keer naar de huisarts gegaan. Niks aan de hand, zo leek het. Toch maar even naar de internist gegaan voor een scan. Diverse onderzoeken volgden. Ze kwamen een niet definieerbaar knobbeltje van 9 millimeter doorsnee tegen. Toen ik een paar maanden later geopereerd werd, was dat knobbeltje al 3,4 centimeter groot. Het bleek kanker. Een groot deel van mijn alvleesklier moest eruit. Twee jaar later zaten er uitzaaiingen in mijn buikvlies en daarna ook in de lever en milt. Diverse zware chemo's volgden. Maar mijn lijf zit vol met tumoren. Sinds januari ben ik uitbehandeld en terminaal."

Kort na zijn derde chemokuur vertelde Bosschés therapeut over zijn deelname aan de Roparun, een non-stop estafetteloop begeleid door fietsers van Parijs naar Rotterdam. ,,Ik ben dat circus toen in 2015 intensief gaan volgen en dat leidde in 2016 tot mijn deelname aan de Roparun als fietser, als erelid van Team248 Go4Life. Dit team behoort naast de Lions, Achilles en de Road Runners nu ook tot de organisatie van Run-Bike-Walk Etten-Leur. Dankzij het team heb ik de Roparun volbracht. Daarnaast wil ik graag andere mensen hoop geven, laten zien dat er altijd nog leven is, ook al kunnen er geen dagen meer worden toegevoegd en ben je bij wijze van spreken aan het aftellen."

De conditie van Bossché is nog goed. Hij sport veel, maar de vermoeidheid neemt toe, alles gaat langzamer, het eten gaat moeilijker en zo nu en dan zijn er wat pijntjes. ,,Ik kan niet ver vooruitdenken. Maar als mij gezondheid het toelaat ben ik van de partij in Etten-Leur en zal ik ook nog één keer deelnemen aan de Roparun met Pinksteren en aan de Run-Bike-Walk in Etten-Leur op 25 maart. Samen met mijn vaste begeleider Olaf."

Run-Bike-Walk Etten-Leur (hardlopen en afwisselend begeleidend fietsen of wandelen, over diverse afstanden) begint zaterdag 25 maart om 17.00 uur ter hoogte van Het Witte Paard. 

Info en inschrijven via runbikewalkettenleur.nl

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement