Louis Querido verbaast zich over de gang van zaken bij de werkzaamheden die verricht zijn rond het station van Etten-Leur.
Volledig scherm
PREMIUM
Louis Querido verbaast zich over de gang van zaken bij de werkzaamheden die verricht zijn rond het station van Etten-Leur. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Paaltjes blokkeren toegang station Etten-Leur voor mindervaliden

ETTEN-LEUR - Er zitten ‘schoonheidsfoutjes’ in de nieuwe inrichting rond het NS-station van Etten-Leur. De gemeente erkent dat bij navraag, maar belooft ook dat het na de zomer wordt aangepakt.

Van de fouten, waar lezer Louis Querido deze krant op attendeerde, is die van de toegang voor mindervaliden en mensen met kinderwagens de meest in het oog springende. Aan de kant van de nieuwe parkeerplaats is een klein hellingbaantje voor deze mensen. Gaan ze het paadje in dat achter het pompstation langsloopt, dan wachten aan het einde een blokkade door drie paaltjes... “Met een beetje pech zie je dat pas als je dat paadje al een eindje op bent”, zegt Querido, “want probeer dan nog maar eens te keren. Daar is het te smal voor en moet je weer achteruit.” Querido ‘struikelt’ ook over de breedte van het trottoir langs de parkeerplaats: “Maak die een stuk smaller en je wint zo ruimte voor zo’n zestig parkeerplaatsen, als die auto’s schuin insteken.” Als laatste windt de inwoner van Etten-Leur zich op over een paaltje van Enexis, dat verderop middenop de stoep staat. “Het is wachten tot iemand zich daaraan flink baseert”, meent Querido.