Volledig scherm
foto ANP

Overnachten bij Vrienden op de Fiets in Etten-Leur

ETTEN-LEUR - Gezelligheid staat bij Margot van Dijk (46) voorop in het leven. ,,Ik ben echt een mensen-mens", vertelt Margot van Dijk aan de keukentafel van haar rijtjeswoning in Etten-Leur. Gezelligheid en mensen verwennen is voor haar een natuurlijke vanzelfsprekendheid. Sinds kort heeft zij zich aangemeld als gastadres bij de stichting Vrienden op de Fiets.

De stichting heeft meer dan zesduizend gastadressen in binnen- en buitenland in haar bestand die wandelaars en fietsers een slaapgelegenheid aan kunnen bieden. De gastadressen zijn particuliere huishoudens die hun deuren open stellen voor leden van de stichting die voor één of meerdere nachten een slaapplek zoeken tijdens hun sportieve activiteiten. ,,De gastadressen zijn geen bed&breakfast en hebben geen commerciële instelling", benadrukt Van Dijk.

Wandelaars en fietsers

Mensen die een overnachting zoeken om hier bijvoorbeeld naar het theater te gaan zijn hier aan het verkeerde adres.,,Wel wandelaars voor bijvoorbeeld de Adriaan van Bergentocht of fietsers van een Fietsvierdaagse", licht zij toe. De overnachting, waarvoor het vastgestelde bedrag van 19 Euro aan het gastadres betaald moet worden, is inclusief ontbijt. ,,Dat is aan een ieder om dit op zijn of haar manier in te vullen, maar een lekker eitje bakken is één van mijn specialiteiten en een versgeperst sinaasappeltje hoort er wat mij betreft ook bij", zo belooft zij. ,,En wie 'savonds met de pot mee wilt eten, voor mij ook geen probleem", aldus Van Dijk. ,,Waar er twee eten kunnen er ook vier eten."

Zij heeft op zolder een gezellige knusse huiskamer met slaapgelegenheid voor twee personen ingericht. Voorzien van alle gemakken, zodat de gasten zich desgewenst ook terug kunnen trekken om bijvoorbeeld televisie te kijken als zij daar behoefte aan hebben.

Mooie verhalen

Regelmatig stelt zij haar huis ook open voor huiskamerconcerten. ,,Mocht het zo zijn dat er net een huiskamerconcert is dan kan de gast eventueel ook daarvan meegenieten. Ik kijk wel hoe het gaat lopen. Ik ben vooral benieuwd naar de mooie verhalen die mensen hebben te vertellen." Doordat het boekje met alle overnachtingsadressen al bij de drukker lag is staat zij helaas nog niet in de gids vermeld. Op de site van de stichting is zij wel te vinden en te boeken in de weekenden.