Volledig scherm
Willem-Jan Klomp © Gerard van Offeren

Oud-sommelier van De Zwaan in Etten-Leur Willem-Jan Klomp onverwacht overleden

DEN BOSCH/ETTEN-LEUR - Maître Willem-Jan Klomp, is onverwacht op 40-jarige leeftijd overleden. Hij was de gastheer van het Bossche sterrenrestaurant Noble. Tot 2017 was hij negen jaar lang maîte-sommelier van sterrenrestaurant De Zwaan in Etten-Leur. 

Klomp deed daarvoor de nodige ervaring op bij restaurant La Rive (Amsterdam), restaurant Excelsior (Amsterdam), De Karpendonkse Hoeve in Eindhoven en de voorganger van Noble, restaurant Chalet Royal.

Willem-Jan Klomp was in 2004 en 2005 Nederlands Kampioen Gastvrijheid en behaalde in 2005 ook zijn titel gastronoom-sommelier. Een jaar geleden werd hij onderscheiden als SVH Meestergastheer, de 41ste in het land.  

Gezicht zwarte brigade

Het team van Noble en Kats gedenken Willem-Jan Klomp als het gezicht van het serviceteam,  de zwarte brigade bij Noble. ,, In de vele jaren van zijn horecacarrière, heeft hij het voorrecht gehad om te werken in prachtige restaurants. De samenwerkingen met meerdere SVH Meestergastheren hebben hem geïnspireerd om het beste in zichzelf naar boven te halen als gastheer en later ook als leermeester. De gasten centraal stellen vond hij het allerbelangrijkst.”