Een eerdere expositie in het kader van Van Gogh Leeft in de Van Goghkerk in Etten-Leur. De organisatie laat dit jaar verstek gaan.
Volledig scherm
Een eerdere expositie in het kader van Van Gogh Leeft in de Van Goghkerk in Etten-Leur. De organisatie laat dit jaar verstek gaan. © peter van trijen/pix4profs

Organisatie heeft het druk: Van Gogh Leeft in Etten-Leur slaat een jaartje over

ETTEN-LEUR - Etten-Leur zou middenin het jaarlijkse evenement Van Gogh Leeft moeten zitten. Dat staat van 1 tot en met 10 juni op de agenda. Maar de themadagen rond de beroemde kosterszoon blijven dit jaar achterwege. 

Dat zegt voorzitter Lex Besselink van de Stichting Vincent van Gogh desgevraagd. Van Gogh Leeft wordt altijd onder de paraplu van zijn organisatie gehouden. Jaarlijks gaan normaal gesproken een of twee scholen uit de gemeente aan de slag met een kunstproject in het teken van Van Gogh.  

Uitgeleefd

Leerlingen hebben zich in het verleden uitgeleefd met tekeningen, linoleumsneden en sculpturen. En verder exposeren kunstenaars hun werk tijdens het evenement op een of meer locaties in Etten-Leur.

Maar dit jaar slaat het evenement dus noodgedwongen een keertje over. ,,We hebben onze handen vol aan andere activiteiten", zegt Besselink. ,,Daarom hebben we besloten het eenmalig te schrappen."

Herinrichtingen

,,We hebben het druk om samen met Zundert en Nuenen een Brabants Van Goghjaar te houden. In de drie plaatsen die daar aan meedoen zijn we bezig met herinrichtingen. Die gaan in totaal tussen de twee- en tweeënhalf miljoen euro kosten. Wij zijn bezig met het werven van de fondsen om dat uit te kunnen voeren."

In Etten-Leur staat een glazen corridor die de voormalige kosterswoning en de kerk met elkaar verbindt hoog op het verlanglijstje.  

Geen probleem

De Stichting Van Gogh is vast van plan om volgende jaar de schouders onder een nieuwe editie van Van Gogh Leeft te zetten. ,,We hebben binnen de stichting ook gesproken over de gevolgen die er eventueel zouden zijn als we het evenement na een jaar weer oppakken. Dat hoeft volgens ons geen probleem te zijn."  

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement