Volledig scherm
'We will be back in 2018". Oranjesupporters (vlnr)Hein Jordans, Eric Soeters, Lars Paantjens en Koen van der Vorst uit Etten-Leur trokken heel wat bekijks.

Oranje-fans uit Etten-Leur trekken veel bekijks tijdens EK

ETTEN-LEUR - "We waren een echte attractie, geweldig", zegt Koen van der Vorst uit Etten-Leur. "Dat hadden we niet verwacht. Op de tribune bij Kroatië tegen Portugal zat hij zaterdag met nog drie vrienden. Dat Oranje er niet bij is op dit EK, valt ze zwaar. Maar het optimisme is allerminst verdwenen. 'We will be back in 2018', toonde het viertal trots op hun oranje tricot.

"Ik ben altijd al een enorme oranje-fan", zegt Van der Vorst. "De sfeer op EK's en WK's vind ik mooi. Dit jaar zijn we er niet bij, dus had ik ook geen kaartjes. Maar tijdens een vakantie in Frankrijk begon het toch te kriebelen."

Samen met vrienden kocht hij kaartjes voor de wedstrijd Kroatië-Portugal. "Wat trek je dan aan, vroegen wij ons af. Uiteindelijk besloten we toch maar oranje te doen en hebben we deze week deze shirtjes nog laten bedrukken."

Zaterdag was voor de vrienden een gekkenhuis. "In het begin probeerden we natuurlijk ook zoveel mogelijk op volgorde te lopen, maar ook toen we door elkaar liepen, begonnen mensen te puzzelen. We hebben zoveel leuke reacties gehad. Het was een gekkenhuis. We zijn ontzettend veel gefotografeerd."

Kroatië, de verrassing van de groepsronde, redde het niet tegen de Portugezen. In de verlenging ging het land onderuit door een late treffer van invaller Ricardo Quaresma.

Volledig scherm
'We will be back in 2018". Oranjesupporters (vlnr) Hein Jordans, Eric Soeters, Lars Paantjens en Koen van der Vorst uit Etten-Leur trokken heel wat bekijks.