Volledig scherm
De kunstenaars die de deuren van hun atelier openzetten op 14, 15 en 16 september tijdens de Open Atelier Route in Etten-Leur. © Open Atelier Route

Open Atelier Route Etten-Leur: 'Gemoedelijk en van hoog niveau'

ETTEN-LEUR - Er is genoeg animo, maar niet voor iedereen een plek. Zo houdt de Open Atelier Route in Etten-Leur de kwaliteit hoog. Vrijdag, zaterdag en zondag is het zo ver. 

Quote

Ieder jaar zijn er andere gastkunste­naars

Piet van Aaken

De Open Atelier Route staat bekend om het hoge niveau en de gemoedelijke ontvangst in de eigen atelierruimtes van de kunstenaars. Dit jaar stellen wederom vijftien atelierhouders hun deuren open en tonen meer dan veertig kunstenaars hun mooiste werken. ,,Ieder jaar zijn er andere gastkunstenaars, zodat er nieuwe kunst te zien is. Vernieuwing vinden we belangrijk", vertelt Piet van Aaken, voorzitter van de Open Atelier Route.  

Grote diversiteit

Het bijzondere aan het driedaagse evenement is, dat de kunstenaars het zelf organiseren. ,,Zij zijn bepalend en zorgen voor de kwaliteit. De diversiteit onder de kunstenaars is groot. Zo blijft het interessant voor het publiek."

Hechte band

Nieuw dit jaar is het missen van de officiële opening. Vorig jaar werd de Open Atelier Route geopend door de voormalige burgemeester Heleen van Rijnbach. Dit jaar is gekozen voor een intieme ontmoeting tussen de kunstenaars. ,,We vroegen ons af: waar dient de opening voor? We willen liever dat er een kennismaking is tussen de kunstenaars, zodat ideeën uitgewisseld worden en inspiratie kan worden opgedaan." Volgens Van Aaken moet er goed contact zijn tussen de kunstenaars, want samen stoppen ze veel energie in dit evenement. ,,We willen er iets moois van maken."

Deelnemende ateliers:
1. Achter de molen 98 - Henriëtte Schalk (beeldhouwen/ikebana), Wil Oortman (beeldhouwen/ikebana) en Afra Sonneveld (keramiek/ikebana)

2. Oude Bredaseweg 25 - Irene Hemelaar (mozaïek)

3. Oude Bredaseweg 118 - Jacqueline Braat (buitenschilderijen), Natasja van den Berg (glaskunst), Angelique van den Diepstraten (schilderijen) en Emmy Bluemink (schilderijen)

4. Oude Bredaseweg 146 - Ineke Duyndam (schilderijen), Hanneke Messelink-Anders (pentekeningen) en Annelies van Teteringen (keramiek)

5. Hazeleger 47 - Monique van de Ven (keramiek/ikebana) en Lia de Craen (schilderijen)

6. Antwerpenlei 123 - Marieke Samuels (schilderijen/tekeningen)

7. Kloosterlaan 76 - Emily Wiessner (fotografie/beelden) en Pieter van Dijck (muzikant wereldmuziek)

8. Lichttorenhoofd 24 - Piet van Aaken (fotografie) en Anja Boot (keramiek)

9. Deurnestraat 2a - Beeldhouwgroep 'Steen in Beeld' (beelden) en Guus Rombouts (ijzeren samengestelde beelden)

10. Lange Brugstraat 22 - Truus Rozinga (keramiek), Elly Franken (textiele werkvormen en leerbewerking), Sary Maas (textiele werkvormen) en Ellemiek de Haas (sieraden)

11. Havenkom 4 - New Lauwerijssen (keramiek) en Lia van de Klundert (vrije grafiek)

12. Korte Brugstraat 58a - Ad van Lieshout (keramiek en design)

13. Rijsdijk 46 - Petra Verlooij (schilderijen), Henriëtte Coppens (schilderijen), Ruud Lips (schilderijen) en Antoinette van Waaijenburg (glaskunt)

14. Sander 42 - Marlene van Alphen (schilderijen/beelden), Toon Verbraak (papierkunst) en Ineke Hello (papierkunst)

15. Bankenstraat 14a - Petra van Liere (schilderijen/sculpturen), Anton Knook (beelden), Marijke Taks-Scheffer (keramiek), Toos van Liere (schilderijen/objecten in zwerfplastic) en Kinda Blue (akoestische band op 16 september van 15:00 tot 16:00 uur)

De ateliers zijn open op 14, 15 en 16 september van 10:00 uur tot 17:00 uur.