Volledig scherm
© stock.xchng

Op 25 plekken in Etten-Leur alsnog hek om hondenuitlaatplaats

ETTEN-LEUR - In Etten-Leur zijn nog 44 van de in totaal 61 hondenuitlaatplekken niet omheind. Volgens de gemeente zal het in achttien gevallen om technische reden niet lukken. Bij 25 gaat dat echter in de eerste helft van dit jaar alsnog gebeuren.

Dat betekent dat de gemeente nog aan de slag gaat aan op twee plaatsen aan zowel de Thorbeckelaan, de Roosendaalseweg (noordzijde en zuidzijde) als de Beiaard.

Verder nog aan het Jaagpad, Veenpad, Van ’t Hofstraat, P.A. Damenstraat, Thorbeckpark, het sportpark bij de Concordialaan, Hoevenseweg, Oude Grind, Zwaluw, Lage Neerstraat, Groenling, Heggemus, Duinkerkelaan, Oderkerkepark, Europalaan, Slotlaan, Guido Gezellelaan, Regatta en de Kerkwerve.

Het omheinen houdt niet automatisch in dat de uitlaatplaatsen hermetisch afgesloten zullen zijn. Het laten loslopen van de honden blijft verantwoordelijkheid van de bezitter, waarschuwt de gemeente.

Waar geen omheining kan komen is dat vooral terug te voeren op ruimtegebrek en de aanwezigheid van een watergang. Die moet vrij toegankelijk blijven voor onderhoud.