De oude fabriek van Fri-Jado, vroeger Tomado, aan de Oude Kerkstraat op Vosdonk wordt zo goed als zeker gesloopt. Politiek draagvlak voor behoud is er onvoldoende. Wat burgemeester en wethouders van Etten-Leur besloten hebben, wordt overigens pas donderdagmorgen bekendgemaakt.
Volledig scherm
De oude fabriek van Fri-Jado, vroeger Tomado, aan de Oude Kerkstraat op Vosdonk wordt zo goed als zeker gesloopt. Politiek draagvlak voor behoud is er onvoldoende. Wat burgemeester en wethouders van Etten-Leur besloten hebben, wordt overigens pas donderdagmorgen bekendgemaakt. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Onweer boven Tomadogebouw Etten-Leur: industrieel erfgoed sneuvelt zo goed als zeker

ETTEN-LEUR - De Tomadogebouwen lijken niet meer te redden. Voldoende politiek draagvlak voor behoud van dit industrieel erfgoed ontbreekt. Burgemeester en wethouders hebben hun besluit genomen. Zij lichten dat donderdag pas toe. 

 1. Woonwagenkampen Etten-Leur en Klundert wachten al twee jaar op ‘ja’ voor uitbreiding: ‘We horen niets’
  PREMIUM

  Woonwagen­kam­pen Et­ten-Leur en Klundert wachten al twee jaar op ‘ja’ voor uitbrei­ding: ‘We horen niets’

  ETTEN-LEUR - De woonwagenkampen in Etten-Leur en Klundert wachten al meer dan twee jaar op groen licht om uit te breiden. De gemeente Moerdijk laat weten dat het aantal standplaatsen (34) ‘op grond van intern onderzoek in evenwicht’ is, in Etten-Leur staat het onderwerp na diverse besluiten tot uitstel ‘uiterlijk in oktober 2021’ op de agenda van de gemeenteraad.
 2. Boa’s druk met coronahandhaving: meer klachten over hondenpoep, parkeren en illegaal afval in Etten-Leur
  PREMIUM

  Boa’s druk met coronahand­ha­ving: meer klachten over hondenpoep, parkeren en illegaal afval in Et­ten-Leur

  ETTEN-LEUR - Vanwege de controle op het naleven van de coronaregels, bleven andere zaken in Etten-Leur liggen en steeg het aantal overlastklachten enorm. Uit het jaaroverzicht van de gemeente blijkt dat de bijzonder opsporingsambtenaren (boa's) veel tijd hebben gestoken in onder meer bezoeken aan winkels, kappers en sportclubs, in controles op samenscholingen van met name jongeren en in controles op de toegang van verzorgingshuizen.
 1. Een hypermoderne driewieler: is dit de nieuwste rage?
  Play

  Een hypermoder­ne driewieler: is dit de nieuwste rage?

 2. Fontys test corona-test zonder keel-neus swab: 'Unieke methode met veel voordelen'
  Play

  Fontys test corona-test zonder keel-neus swab: 'Unieke methode met veel voordelen'