Volledig scherm
Omroep Ons West-Brabant krijgt de voorkeur boven Media4U van de gemeenten Halderberge, Moerdijk, Etten-Leur en Zundert. © ANP

Ons-West-Brabant wint op ervaring in Etten-Leur

ETTEN-LEUR -  Streekomroep Ons West-Brabant zendt de komende vijf jaar uit in de gemeenten Zundert, Moerdijk, Halderberge en Etten-Leur. De gemeenteraad van Etten-Leur koos als laatste van de vier gemeenten deze week ook voor Ons West-Brabant, al was het minder overtuigend dan in de andere gemeenten.

Tegenkandiaat was Media4U, een nieuwkomer in omroepland met veelal Etten-Leurse mensen.  Ons West-Brabant is een fusie tussen de omroepen uit bovengenoemde gemeenten. Meerdere fracties in Etten-Leur betreurden het  dat beide omroepen niet willen samenwerken. ,,Dat is echt heel jammer. Ze kunnen elkaar versterken", stelde Ankie de Hoon (CDA). ,,Media4U is beter in online en andere nieuwe vormen van media. Ons West-Brabant heeft een ervaren club mensen. Logisch dat we nu daarvoor kiezen, een omroep die 24/7 radio kan maken." PvdA, VVD en APB denken er ook zo over. ,,We hopen dat de samenwerking alsnog komt. Media4U is vernieuwend, Ons-West-Brabant ervaren. Een goede combinatie", stelde PvdA'er Jeffrey Bakx.

Quote

Media4U is vernieu­wend, Ons-West-Bra­bant ervaren. We hopen op samenwer­king

Jeffrey Bakx, PvdA Etten-Leur

Leefbaar Etten-Leur en fractie De Regt stemden voor Media4U. ,,Die omroep wilde graag samenwerken, Ons-West-Brabant had minder interesse", stelde Piet van Hoof van Leefbaar. Ons Etten-Leur hekelde het feit dat Ons-West-Brabant feitelijk te laat was met de inschrijving om de zendmachtiging binnen te slepen. ,,Media4U was wel op tijd, die blijft dus over", stelde Lia Boeren. De VVD gaf echter aan dat het Comissariaat van de Media Ons-West-Brabant uitstel had verleend. 

Wethouder Jan van Hal benadrukte dat ook het college van b en w van Etten-leur opteert voor samenwerking. ,,Dat is het advies dat wij ze meegeven." De keus van de gemeenten voor Ons West-Brabant wordt nu voorgelegd aan het Commissariaat voor de Media.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Stemmen voor publieksprijs van het centrumFIT sportgala in Etten-Leur

    Stemmen voor publieks­prijs van het centrumFIT sportgala in Et­ten-Leur

    ETTEN-LEUR - Tot 10 januari kunnen er stemmen uitgebracht worden voor de publieksprijs van het CentrumFit sportgala in Etten-Leur. Belangstellenden kunnen daarvoor op de site www.sportgala-ettenleur.nl terecht. Daar vinden zij de namen van alle genomineerde sporters. Voor de publieksprijs kan er gestemd worden op kandidaten die genomineerd zijn als sportman, sportvrouw of sporter met een beperking. Een van die in totaal 24 sporters krijgt zaterdag 26 januari de Piet Sprenkels publieksprijs.
  2. Etten-Leurse schrijfster Mary van Duuren signeert haar boeken bij The Readshop in haar woonplaats

    Et­ten-Leur­se schrijf­ster Mary van Duuren signeert haar boeken bij The Readshop in haar woonplaats

    ETTEN-LEUR - De Etten-Leurse schrijftster Mary van Duuren geeft zaterdag een signeersessie in The Readshop in het winkelcentrum in haar woonplaats. Dat gebeurt tussen 14.00 en 15.30 uur. De 55-jarige Van Duuren heeft inmiddels drie boeken op haar naam staan. De meest recente is ‘De schittering in de diepte’. Dat boek gaat over een terroristische aanslag in Brussel. Hoewel het fictie is heeft de schrijfster zich wel laten inspireren door de gebeurtenissen die in 2001 plaatsvonden in de Belgische hoofdstad. Naar aanleiding van het verschijnen van ‘De schittering in de diepte’ is de Etten-Leurse inmiddels te gast geweest in verschillende radio- en televisieprogramma's bij regionale zenders. Dat is in de smaak gevallen. ,,Een paar jaar geleden kon ik hier alleen maar van dromen”, zegt Van Duuren. ,,Al die media-aandacht is fantastisch en ik geniet er met volle teugen van.”