Volledig scherm
Omroep Ons West-Brabant krijgt de voorkeur boven Media4U van de gemeenten Halderberge, Moerdijk, Etten-Leur en Zundert. © ANP

Ons-West-Brabant wint op ervaring in Etten-Leur

ETTEN-LEUR -  Streekomroep Ons West-Brabant zendt de komende vijf jaar uit in de gemeenten Zundert, Moerdijk, Halderberge en Etten-Leur. De gemeenteraad van Etten-Leur koos als laatste van de vier gemeenten deze week ook voor Ons West-Brabant, al was het minder overtuigend dan in de andere gemeenten.

Tegenkandiaat was Media4U, een nieuwkomer in omroepland met veelal Etten-Leurse mensen.  Ons West-Brabant is een fusie tussen de omroepen uit bovengenoemde gemeenten. Meerdere fracties in Etten-Leur betreurden het  dat beide omroepen niet willen samenwerken. ,,Dat is echt heel jammer. Ze kunnen elkaar versterken", stelde Ankie de Hoon (CDA). ,,Media4U is beter in online en andere nieuwe vormen van media. Ons West-Brabant heeft een ervaren club mensen. Logisch dat we nu daarvoor kiezen, een omroep die 24/7 radio kan maken." PvdA, VVD en APB denken er ook zo over. ,,We hopen dat de samenwerking alsnog komt. Media4U is vernieuwend, Ons-West-Brabant ervaren. Een goede combinatie", stelde PvdA'er Jeffrey Bakx.

Quote

Media4U is vernieu­wend, Ons-West-Bra­bant ervaren. We hopen op samenwer­king

Jeffrey Bakx, PvdA Etten-Leur

Leefbaar Etten-Leur en fractie De Regt stemden voor Media4U. ,,Die omroep wilde graag samenwerken, Ons-West-Brabant had minder interesse", stelde Piet van Hoof van Leefbaar. Ons Etten-Leur hekelde het feit dat Ons-West-Brabant feitelijk te laat was met de inschrijving om de zendmachtiging binnen te slepen. ,,Media4U was wel op tijd, die blijft dus over", stelde Lia Boeren. De VVD gaf echter aan dat het Comissariaat van de Media Ons-West-Brabant uitstel had verleend. 

Wethouder Jan van Hal benadrukte dat ook het college van b en w van Etten-leur opteert voor samenwerking. ,,Dat is het advies dat wij ze meegeven." De keus van de gemeenten voor Ons West-Brabant wordt nu voorgelegd aan het Commissariaat voor de Media.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement