Volledig scherm
Agenten schieten een man met hakmes neer in Etten-Leur. Hij zal later overlijden. © Jack Konings

OM zegt niks over onderzoek naar door politie doodgeschoten man in Etten-Leur

ETTEN-LEUR - Het Openbaar Ministerie laat nog niets los over het onderzoek naar het incident dat dinsdagochtend een rustige wijk in Etten-Leur op zijn kop zette. Daar schoot een agent rond 8.00 uur een gewapende man neer. Hij overleed later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Een woordvoerder van het OM geeft aan dat het onderzoek ‘sinds gisteren loopt’. Verdere berichtgeving volgt hoogstwaarschijnlijk pas als het onderzoek naar de zaak - een zogenoemde geweldsaanwending - is afgerond. Mogelijk duurt dat nog maanden.

Hakmes

De 57-jarige man, een inwoner van Etten-Leur, werd in zijn romp geraakt door een politiekogel nadat hij agenten aanviel met een hakmes. Eerder kreeg de politie de melding dat een ‘verwarde en agressieve man’ op de Geerkade in Etten-Leur mensen de stuipen op het lijf joeg. Ondanks een waarschuwingsschot kwam hij op de inmiddels uitgerukte politieagenten af.

Na het schot kwamen een ambulance en traumahelikopter ter plaatse. De man werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Daar overleed hij. In een bericht op Twitter liet burgemeester De Vries van Etten-Leur dinsdag weten geschrokken te zijn. ,,Wij volgen de ontwikkelingen, hebben contact met de buurt en houden contact met de politie.”