Volledig scherm
PREMIUM
Etten-Leur - In de nieuwjaarsnacht van 2018 zijn meerdere auto's en woningen in de Vinkenbroek zwaar beschadigd geraakt door zeer zwaar vuurwerk. © GinoPress B.V.

Officier eist taakstraffen voor vuurwerkravage Etten-Leur: ‘Zowat de halve straat lag in puin’

BREDA/ETTEN-LEUR/ZEVENBERGEN - Ze zijn er nog steeds enorm ontdaan van, de beide mannen die betrokken waren bij twee ongekend hevige vuurwerkexplosies in de nieuwjaarsnacht van 2018 in Etten-Leur. 

Geëmotioneerd door een mengeling van schuldbesef en spijt, horen ze taakstraffen eisen van 180 uur. De ontploffingen van illegale mortierbommen, zogeheten ‘shells’, hadden een verwoestende uitwerking in de Vinkenbroek. Veel buurtbewoners dachten dat er sprake was van een aanslag.

Drie mensen raakten gewond, de vrouw van de verdachte uit Etten-Leur en twee buurtbewoners. De materiële gevolgen van de ontploffingen waren gigantisch. De schade aan veertien huizen en enkele auto’s bedroeg zeker vele tienduizenden euro’s. ,,Zowat de halve straat lag in puin”, zo omschrijft officier van justitie Linda van den Oever de ravage.

 1. Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

  Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

  Podcasts zijn het helemaal. Ooit bedacht om bestanden op te nemen in RSS-feeds, nu niet meer weg te denken uit het medialandschap. Ze gaan over nieuws, sport, kunst&cultuur, levensvragen en zelfs tieten. Over elk denkbaar onderwerp is wel een podcast te vinden. Om je wegwijs te maken door de vele gesprekken en het oeverloze geouwehoer, hebben we een geheel willekeurige lijst gemaakt met podcasts die een link hebben met Brabant. Aanvullingen zijn welkom via dit e-mailadres.
 2. Ik ben echt klaar met dit kabinet
  Geef uw mening

  Ik ben echt klaar met dit kabinet

  Als alles volgens planning verloopt, gaan we in Nederland in maart 2021 weer naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. Dat duurt dus nog bijna anderhalf jaar. Ondertussen is wel duidelijk geworden dat heel wat mensen in dit land ontevreden zijn, boos ook. Het huidige kabinet, Rutte III, lijkt vandaag de dag vooral druk met brandjes blussen, van woedende boeren tot boze docenten. Wordt het niet tijd voor een frisse wind? Of moet kabinet Rutte III de vier jaar vol maken?