Etten-Leur - In de nieuwjaarsnacht van 2018 zijn meerdere auto's en woningen in de Vinkenbroek zwaar beschadigd geraakt door zeer zwaar vuurwerk.
Volledig scherm
PREMIUM
Etten-Leur - In de nieuwjaarsnacht van 2018 zijn meerdere auto's en woningen in de Vinkenbroek zwaar beschadigd geraakt door zeer zwaar vuurwerk. © GinoPress B.V.

Officier eist taakstraffen voor vuurwerkravage Etten-Leur: ‘Zowat de halve straat lag in puin’

BREDA/ETTEN-LEUR/ZEVENBERGEN - Ze zijn er nog steeds enorm ontdaan van, de beide mannen die betrokken waren bij twee ongekend hevige vuurwerkexplosies in de nieuwjaarsnacht van 2018 in Etten-Leur. 

 1. Zwijgen van verdachten viervoudige moord Enschede irriteert nabestaanden; ook drie West-Brabanders voor de rechter

  Zwijgen van verdachten viervoudi­ge moord Enschede irriteert nabestaan­den; ook drie West-Brabanders voor de rechter

  ALMELO - De drie hoofdverdachten van de viervoudige moord in Enschede zwijgen in alle toonaarden. Dat bleek bij de rechtbank in Almelo. Het blijft daarom gissen waarom vader Camil A. (59) en zijn zoons Dejan (33) en Denis (32) op 13 november 2018 vier mannen hebben doodgeschoten in een growshop. De grootste moordzaak in de Twentse geschiedenis ging vandaag van start. In totaal verschijnen er zes verdachten voor de rechter in Almelo, van wie er drie uit West-Brabant komen.
 2. ‘Beste ecologen, houd niet star vast aan de natuurdoelen’
  Boerenpraat

  ‘Beste ecologen, houd niet star vast aan de natuurdoe­len’

  Bij natuurgebieden denk je in eerste instantie aan een door de natuur gevormd gebied, maar steeds vaker zijn deze gebieden door de mens gevormd. Er worden zelfs nieuwe natuurgebieden 'gemaakt'. Zoals een gebied liggend ten zuiden van de Mark en ten westen van de A16. Dit is blijkbaar noodzakelijk om andere ontwikkelingen te compenseren en een sterk natuurnetwerk te creëren in Brabant. Tevens dient het als overloopgebied om water te bergen bij hevige regenval, zodat wateroverlast elders wordt voorkomen. Tot zover kan ik het nog volgen en heb ik begrip voor deze ontwikkeling.