Volledig scherm

O’G3NE en Luv’ op Zomeravond Spektakel Etten-Leur

ETTEN-LEUR - Dat het Zomeravond Spektakel Etten-Leur vorig jaar deels verregende en verwaaide, heeft Etten-Leurse horecaondernemers van het winkelhart er niet van weerhouden een vierde editie op poten te zetten.

„We merken dat het leeft”, zegt Arlette van der Linden van lunchcafé Zus en Zo aan het Raadhuisplein, een van de deelnemende uitbaters. „In het begin kenden mensen het niet, maar nu komen ze er al om vragen. Vorig jaar hebben we gewoon pech gehad met het weer. De jaren ervoor waren echt topavonden.”

Het evenement bestaat uit drie opeenvolgende donderdagavonden met dj’s en live-muziek. Elke avond heeft een ander thema. De reeks begint dit jaar op 11 augustus onder het motto ‘De Zwoele Zomeravond’ met optredens van DJ Jarno, O’G3NE en de dames van Luv’, die deze zomer een comeback maken. De tweede avond, ‘Classics Covernight’, is op 18 augustus. Op het programma staan DJ Stan, The Hotdogs en De Bijtels. Op donderdag 25 augustus staan de ‘Hollandse Nachten’ gepland met DJ Jozz, Django Wagner, Danny Nicolay en Wesly Bronkhorst.

Elke avond begint om 19.30 uur met een optreden van de dj. Rond 20.00 uur beginnen de optredens van de artiesten, die tot 23.30 uur spelen. De entree is gratis.

Het spektakel werd vier jaar geleden in het leven geroepen om de donderdagavonden in Etten-Leur levendiger te maken. Voorgaande edities van het evenement trokken volgens de organisatie zo’n 2.000 tot 2.500 bezoekers. Van der Linden: „Op donderdagavond was er nooit iets te doen. Nu staat het plein vol. Er zijn zeven horecaondernemers die meedoen. We hebben een grote middenbar, waar we allemaal personeel aanleveren. Als we er iets aan overhouden, stoppen we dat in het potje voor volgend jaar. Want je doet dit niet voor jezelf. Je doet dit om Etten-Leur op de kaart te zetten.”