Volledig scherm
Zindzi (links), Zhenga en pappa Evers helpen een handje bij de start van de aanleg van De Streek. foto gerard van offeren/pix4profs

Nul op de energiemeter in nieuwe wijk Etten-Leur

ETTEN-LEUR - In de nieuwe wijk De Streek in Etten-Leur moet een woning zo min mogelijk energie kosten. Nul op de meter.

Wethouder Ron Dujardin van Etten-Leur verwacht dat hij zijn 59e verjaardag nog lang zal herinneren. Die dag, donderdag, hielp hij de eerste steen, een fundatieblok, leggen van de eerste 65 woningen in de nieuwe wijk De Streek. „Het wordt de duurzaamste wijk van Nederland’’, zei de wethouder trots. „In totaal tweehonderd koopwoningen met, bij normaal energieverbruik, ‘nul op de meter’ en de overige 153 die wij mogen bouwen, grotendeels huurwoningen, voldoen ruim aan de energiestandaard van het jaar 2020’’, aldus Kees Franse, directeur van Sprangers Bouwbedrijf BV.

  1. Pakketten
    Boerenpraat

    Pakketten

    MADE - En, een beetje rustiger nu? Deze vraag krijg ik met regelmaat van klanten in onze kaaswinkel. Laatst ook weer. Ik begon meteen te ratelen over de late oogst van de sojabonen dit jaar. En dat daarna de wintertarwe nog gezaaid moest worden, maar dat het te nat was. En tussendoor was ik de voorbeelden van onze kerstpakketten 2019 aan het bedenken. Deze moeten ook na twintig jaar nog verrassend en origineel zijn. En betaalbaar, met genoeg keuze in elke prijsklasse.