Gevreesd werd dat de aanleg van een zonnepark aan de Bollendonkseweg in Etten-Leur de (bedreigde) marters daar zou verjagen. Daarom werden maatregelen getroffen om de beestjes in de buurt een goed onderkomen te bieden. Dat heeft gewerkt: natuurcamera's hebben alweer twee keer marters gespot bij Bollendonk.
Volledig scherm
Gevreesd werd dat de aanleg van een zonnepark aan de Bollendonkseweg in Etten-Leur de (bedreigde) marters daar zou verjagen. Daarom werden maatregelen getroffen om de beestjes in de buurt een goed onderkomen te bieden. Dat heeft gewerkt: natuurcamera's hebben alweer twee keer marters gespot bij Bollendonk. © MEC Etten-Leur

Nu ook bewegend beeld van marters bij Bollendonk

ETTEN-LEUR - De natuurcamera's van de stichting MEC (Natuur- en MilieuEducatie Etten-Leur) maakten dit najaar al twee keer infraroodopnames van marters bij de oude vuilstort aan de Bollendonkseweg. Afgelopen weekend hebben de camera's ook bij daglicht een steenmarter 'betrapt'. Die kroop uit een marterhok in een boom.

  1. Je zoons opvoeden tot fatsoenlijke mannen: elf tips van professionals

    Je zoons opvoeden tot fatsoenlij­ke mannen: elf tips van professio­nals

    Na de Boos-aflevering over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij talentenjacht The Voice zong het eensgezind rond op sociale media: Protect your daughters. Educate your sons. Daar ligt een schone taak voor ouders, verzorgers en docenten, maar hoe kunnen we ermee aan de slag? Rutgers-programmamanager Willy van Berlo en orthopedagoog Bryan van Dansik geven tips over hoe we jongens (en meisjes) al vroeg kunnen voorlichten.