Volledig scherm
Joyce van de Zand is de voorzitter van het bestuur van de nieuwe wijkvereniging Etten-Leur Noord. © Peter van Trijen/Pix4Profs

Nieuwe wijkvereniging Etten-Leur Noord: 'We willen vooral leuke dingen organiseren'

ETTEN-LEUR - Wijkvereniging Etten-Leur Noord is van start gegaan. Daar waar voorganger wijkvereniging Kontakt tot twee keer toe haar activiteiten moest staken wegens te weinig animo, heeft het nieuwe bestuur vol enthousiasme de zaken opgepakt.

Waarom het nu wel zou lukken? „Omdat we vooral leuke dingen willen organiseren”, zegt nieuwbakken voorzitter Joyce van de Zand (34) met een brede grijns. „We willen ons niet teveel bemoeien met gemeentelijke dingen. Natuurlijk willen we wel meedenken, maar we willen geen hele actieve rol gaan spelen.”

Op 8 juni organiseerde de nieuwe vereniging samen met wijkvereniging De Baai de Buitenspeeldag bij basisschool De Hasselbraam, tevens hoofdkwartier van de nieuwe club. Aansluitend vond het openingsfeest van de vereniging plaats waarbij het nieuwe bestuur zich presenteerde. Een gemêleerd clubje, vertelt Van de Zande. „We zijn met z’n achten. De jongste is 30, de oudste 72. En we hebben nog een vrijwilligster van 16 jaar. Iedereen heeft een andere achtergrond, maar het klikt heel erg goed. We zijn nog wel een beetje zoekende naar wat we willen en wat we kunnen. Zelf wil ik heel graag verbinding maken.”

Ze doelt op de verscheidenheid aan wijkbewoners. „De wijk bestaat volgens mij uit zo’n 1.200 huizen. Er wonen jonge en oude mensen, alleenstaanden en gezinnen en mensen van allerlei nationaliteiten. Polen, Marokkanen, Turken, Indische mensen. Ik zou graag jongeren en ouderen bij elkaar brengen iedereen van elkaars cultuur laten proeven. Of het lukt weet ik niet. Maar het is wel mijn ambitie.”

Lees het hele artikel in BN DeStem