Volledig scherm
© Thinkstock

Nieuwe Nobelaer: graag verder praten over uitbreiding

ETTEN-LEUR - Nobelaerdirecteur Hilda Vliegenthart is teleurgesteld dat de politiek in Etten-Leur nog geen oordeel kan vellen over de plannen voor meer stoelen in de nieuwe zaal. "Maar als de fracties graag verder willen praten over ons uitbreidingsplan zijn ze welkom", reageert zij op de uitkomst van de jongste raadsvergadering.

De bijgestelde plannen moeten de grote zaal van de nieuwbouw niet 400 maar 500 stoelen geven, waarvoor een bedrag van ongeveer 130.000 euro nodig is. Nieuwe Nobelaer denkt zelf voldoende middelen en mogelijkheden te hebben om dat te bekostigen.

Over het exacte hoe en wat houdt de gemeenteraad echter nog vragen. Een dilemma, zoals de PvdA het maandagavond noemde. De ambtelijke toelichting op het jongste plan om het aantal stoelen te verhogen gaf de politieke partijen nog niet het vertrouwen dat de zaak van alle kanten is belicht. Een meerderheid van de partijen hoopt volgende week woensdag tijdens een gesprek met Vliegenhart nieuwe inzichten op te doen. Op 12 december moeten de fracties dan alsnog bepalen waar ze staan.

"Het is niet zo dat ik nieuwe informatie heb", tempert Vliegenthart de verwachtingen. "Maar in de raad konden we niet op detailniveau praten en ik wil sowieso twee maal per jaar de politiek bijpraten. En volgende week is de architect er ook bij."

De Nobelaerdirecteur erkent dat ze graag snel verder had gewild met het voorontwerp van de aanpassing. Hoewel ze niet naar de raadsvergadering was gekomen om het woord te voeren, nam ze uiteindelijk toch achter de microfoon plaats.

Vliegenthart beantwoordde vragen over trends die een uitbreiding rechtvaardigen (APB) en de gevolgen voor de inrichtingskosten en beschikbare parkeerruimte (PvdA en De Regt). ONS Etten-Leur had vooraf een verklaring opgesteld waaruit onverholen twijfel over de financiële positie van Nieuwe Nobelaer sprak. De vraag is of dit dossier 'een dramatisch stuk, een komedie of een sprookje' is, aldus ONS.

Het laatste nieuws op je mobiel of tablet bekijken? Nieuws via WhatsApp ontvangen of ons volgen op Facebook? Download de apps van BN DeStem of meld je aan voor andere digitale services.