Volledig scherm
Het klooster aan het Withof in Etten-Leur. © Martin Ommering

Nieuwbouw Withof: zo'n 40 koop- en 40 huurappartementen

ETTEN-LEUR - Als alles volgens plan verloopt, begint in 2021 de bouw van maximaal 85 appartementen aan het Withof in Etten-Leur.

De appartementen worden verdeeld over twee complexen van allebei maximaal vier lagen hoog. Ongeveer de helft van het aantal woningen wordt sociale huur, de andere helft koopappartement. Althans, dat is het plan dat de gemeente en Alwel presenteerden tijdens een raadsvergadering.

Inspreker

Bij de vergadering was een groep omwonenden aanwezig. Het leek erop dat de plannen op weinig weerstand stuitten, gezien er maar één inspreker was. De omwonende wilde weten wanneer hij een duidelijke artist impression van de nieuwbouw te zien krijgt. Volgens Rob Keijzer van Alwel wordt eerst het bestemmingsplan doorlopen en gaat de architect daarna met de tekeningen aan de slag.

Onder de koopappartementen, die niet door Alwel maar door een andere partij worden ontwikkeld, komt een ondergrondse parkeergarage. Voor de huurwoningen wordt een parkeerplaats op het terrein ingericht.

Houtproductiebos

De huidige planning is dat het voorontwerp bestemmingsplan in oktober dit jaar gereed is. Vervolgens komt het ontwerp bestemmingsplan in februari 2020 en volgt de vaststelling van het bestemmingsplan eind volgend jaar. Als al die stappen goed worden doorlopen, start in 2021 de bouw. Dat is tegelijk met de waarschijnlijke bouw van woningen op de plek waar nu het houtproductiebos bij het Withof ligt.

Quote

Het huidige gebied is groen en blijft groen. Maar, er wordt wel gebouwd

Peter van Leeuwen, Gemeente Etten-Leur

Bij de herontwikkeling van het Withofgebied willen de ontwikkelaars rekening houden met ‘wonen in het groen’. ,,Het huidige gebied is groen en blijft groen. Maar, er wordt wel gebouwd”, zegt Peter van Leeuwen namens de gemeente Etten-Leur. Samen met Rob Keijzer van Alwel legde hij de plannen voor aan de gemeenteraad en een groep omwonenden. 

Privacy

,,Een belangrijk onderwerp in de gesprekken die we met omwonenden over het plan hebben gevoerd, was de invulling van de ruimte om hen heen. Er is een groenstrook aangeplant waarmee we het privacyverlies zoveel mogelijk willen beperken”, zegt Keijzer.

Op 2 september gaat de gemeenteraad met elkaar in discussie tijdens een openbare raadsvergadering. Op 16 september neemt zij een besluit over de kaderstelling van het Withofcomplex. Inwoners zijn hierbij welkom.