De eerste fase van de nieuwbouw in het Van Bergenpark bestaat uit 30 koopappartementen, 42 woningen in verschillende typen, 15 middeldure huurappartementen en 14 sociale huurappartementen.
Volledig scherm
De eerste fase van de nieuwbouw in het Van Bergenpark bestaat uit 30 koopappartementen, 42 woningen in verschillende typen, 15 middeldure huurappartementen en 14 sociale huurappartementen. © Thinkstock

Nieuwbouw Van Bergenpark nabij

ETTEN-LEUR - De nieuwbouw in het Van Bergenpark in Etten-Leur komt dit voorjaar op gang. De Nederlandse Bouw Unie (NBU) heeft de 7 hectare van het voormalige GGz Breburg-terrein aan het Van Bergenplein sinds deze week in bezit.

NBU bouwt in het Van Bergenpark 221 woningen. In het monumentale Sint Antoniusgebouw komen twintig appartementen. Die zijn in oktober in de verkoop gebracht en de verbouwing is al bezig. De oplevering is eind dit jaar of begin volgend jaar.

Sociale huur

De eerste fase van de nieuwbouw bestaat uit 30 koopappartementen, 42 woningen in verschillende typen, 15 middeldure huurappartementen en 14 sociale huurappartementen. De verkoop begint op maandag 10 februari om 18.30 uur. De bouw van de resterende honderd woningen staat gepland voor 2022. Tot die tijd wonen nog cliënten van GGz Breburg op dat deel van het terrein.

De andere panden van de instelling voor geestelijke gezondheidszorg worden de komende weken verder ontruimd. In maart/april begint de sloop, daarna volgt het bouwrijp maken. In 2021 moet fase 1 van het nieuwbouwplan gereed komen.