Volledig scherm
Het project Hof de Hoop van Bunte Vastgoed Zuid BV © De Bunte Vastgoed Zuid BV

Nieuwbouw Brabantlaan mogelijk toch gasloos

ETTEN-LEUR - Het nieuwbouwproject van 35 woningen aan de rand van het Etten-Leurse centrum, Hof de Hoop, wordt mogelijk gasloos gebouwd. 

Ontwikkelaar De Bunte Vastgoed Zuid BV heeft de omgevingsvergunning voor de bouw van de woningen op 29 juni aangevraagd. Daardoor valt het project buiten de nieuwe regeling dat alle nieuwbouwwoningen waarvan de omgevingsvergunning  op of na 1 juli 2018 is ingediend, gasloos gebouwd moet worden. 

Gesprekken

De gemeenteraad wil graag dat ook dit project gasloos wordt gebouwd dus is het college van Burgemeester en Wethouders in gesprek gegaan met de ontwikkelaar. ,,Hij heeft begrip voor de wens om gasloos te bouwen en is bereid mee te denken", laat het college weten. 

Ruud in 't Groen, directeur van de Bredase vestiging van de vastgoedonderneming, laat weten open te staan voor de wens van de gemeenteraad. ,,Wij staan absoluut positief tegenover gasloos bouwen. De gesprekken met de gemeente lopen nu." Volgens hem gaat het project 'prachtig mooi' worden. 

Quote

Dat kan effect hebben op de planning

Ruud in 't Groen, De Bunte Vastgoed Zuid BV

Planning

Op de vraag of deze mogelijke wijziging in het plan effect heeft op de planning van het bouwproject, zegt In 't Groen: ,,Dat kan effect hebben op de planning, maar die houden we zo strak mogelijk."

Hof de Hoop wordt gerealiseerd op het voormalige bedrijfsterrein aan de Brabantlaan waar in een lang verleden de melkfabriek van Campina heeft gestaan. De bedoeling is om in het derde of vierde kwartaal van dit jaar te starten met de verkoop en niet lang daarna met de bouw.