Nieuw wapen politie: ‘Dit is slecht nieuws voor criminelen’

videoETTEN-LEUR - De politie Zeeland West-Brabant heeft een nieuw, naar ze verwacht uiterst effectief wapen in de strijd tegen de misdaad. ,,Ja, dit is slecht nieuws voor criminelen” en ,,we gaan zeker meer boeven vangen", klinkt het overtuigd binnen het team.

Het wapen is een ‘interactieve criminele kaart', waarmee de agent in de straat met één muisklik kan zien wie zich in de wijk bijvoorbeeld bezig houden met ondermijnende criminaliteit, drugs- of wapenhandel.  

  1. Heftige uitzending Danny op Straat over politie bij gezinsdrama Etten-Leur: ‘Ik ga u een heel vervelend bericht brengen’

    Heftige uitzending Danny op Straat over politie bij gezinsdra­ma Et­ten-Leur: ‘Ik ga u een heel vervelend bericht brengen’

    ETTEN-LEUR - De NTR heeft donderdagavond heftige beelden laten zien van het politiewerk rondom de gezinsmoord in Etten-Leur, afgelopen zaterdag. Daarbij kwamen twee kinderen, hun moeder en oma om het leven. In het programma Danny op Straat op NPO2 is te zien hoe agenten voor het eerst het huis binnengaan en hoe zij bleek weer naar buiten komen. ,,Het gaat om een gezin met hele jonge kinderen, dat doet iets met je”, zegt een agent.