Volledig scherm
PREMIUM
ETten-Leur - 23-8-2019 - Foto: Pix4Profs/Marcel Otterspeer - Claudine en Nelson starten een nieuwe voetbalschool in Etten-Leur. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Nieuw initiatief voetbalacademie begint in oktober in Etten-leur

ETTEN-LEUR - Completere voetballers, meer en beter bewegen, betere coördinatie en dus meer plezier in het spelletje. Dat is zo ongeveer de inzet van Claudine van Vlimmeren en Nelson de Kok, die samen een voetbalacademie hebben opgericht. Ze beginnen in oktober in Etten-Leur, bij Unitas '30. Soccer Proskills, zo heet hun initiatief, maar ‘voetbalacademie' dekt de lading prima. Van Vlimmeren en De Kok mikken op jongeren tussen de 8 en 15 jaar, op meerdere niveaus.

"Het begon met een clinic die we in mei gaven, voor zo'n zestig kinderen", zegt Van Vlimmeren. Zij is de bewegingsspecialist van het duo. "Dat beviel die kinderen en ons erg goed, zo is het gaan rollen. Ik geef al een aantal elftallen fysieke training." Door de inbreng van voetbalman De Kok is het aanbod compleet: "Ik ben techniektrainer van de NAC-jeugd, daarnaast begeleid ik meer gevestigde spelers als Sam Lammers van PSV. Als je echt goed wil voetballen, dan heb je de fysieke skills gewoon nodig. Het een kan niet zonder het ander."