Volledig scherm

Niet bellen of appen in de auto! Politie Etten-Leur is het zat: 'Ze rijden ons slingerend voorbij'

ETTEN-LEUR - In Etten-Leur is vrijdagavond extra gecontroleerd op weggebruikers die een mobiel vasthouden tijdens het rijden. Volgens de politie is het gebruik van gsm in het verkeer aantoonbaar een grote afleider. Op Facebook doet de politie een oproep aan alle weggebruikers om de mobiel weg te doen tijdens het rijden. “Ondanks de gevaren blijven bestuurders gewoon hun mobieltje gebruiken.”

In de loop der tijd heeft de politie al aardig ongelukken voorbij zien komen die veroorzaakt werden door bestuurders die bezig zijn met hun mobieltje. “Bestuurders rijden ons al bellend voorbij, slingeren op de weg, geven geen richting aan of missen een voorrangssituatie. Wij zien het allemaal voorbij komen.”

In de omgeving van Etten-Leur zijn de afgelopen week ‘opvallend veel bestuurders’ bekeurd voor bellen achter het stuur. De pakkans is groter geworden, omdat de politie zowel in opvallende als in niet-opvallende politieauto’s surveilleert.

Bonnenquota
“Dat bekeuren is niet voor een zogenaamde bonnenquota, die overigens helemaal niet bestaat, maar om hardnekkige overtreders te laten weten dat ze fout zijn”, benadrukt Politieteam Weerijs in het Facebook-bericht.

“Om te laten weten dat u zomaar een kind aan zou kunnen rijden met alle ellende daarna. U weet toch dat het niet mag? Neem dan ook de gok niet! U wilt toch geen aanrijding op uw geweten hebben omdat, u afgeleid werd door uw telefoon?”

Tips
De politie in Etten-Leur heeft goede tips voor wie de verleiding niet kan weerstaan: “Gaat u dus de weg op, zet uw geluid en verbinding van de telefoon dan uit! Zo komt u niet in de verleiding om uw telefoon in de hand te pakken met alle mogelijke gevolgen van dien.”

Het kost je doorgaans 230 euro als je betrapt wordt op het vasthouden van een mobiele telefoon in het verkeer.

Het laatste nieuws op je mobiel of tablet bekijken? Nieuws via WhatsApp ontvangen of ons volgen op Facebook? Download de apps van BN DeStem of meld je aan voor andere digitale services.