Volledig scherm
Carnaval nummers met Den Uyl, Hoes, Bleker en boer Geert

Niet alleen Sylvana is onderwerp van carnavalsnummer: van geile Geert tot Henk Bleker (video's)

ETTEN-LEUR - Niet alleen Sylvana Simons is het onderwerp van een carnavalsnummer. Ze heeft diverse bekende voorgangers, zoals Joop Den Uyl en boer Geert.

Persiflage en parodie zijn een belangrijk onderdeel van carnaval. Op komische wijze probeert men mensen met carnaval te bespotten en ze zo een carnavaleske spiegel voor te houden.

Joop den Uyl
Vader Abraham was een van de eersten toen hij in 1974 met boer Koekoek een grote carnavalshit scoorde met het nummer Den Uyl Is In Den Olie. Het nummer ging natuurlijk over Joop den Uyl, minister-president van 1973 tot 1977.

Henk Bleker
Een andere politicus Henk Bleker, staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie van 2010 tot 2012, werd met het nummer Mijn naam is Henk beetgenomen in 2012 .

Onno Hoes
In 2015 werd de toenmalig burgemeester van Maastricht Onno Hoes op de hak genomen in het carnavalsnummer Onno (mag ik je toyboy zijn?) van Alberto.

Boer Geert
Boer Geert werd een bekende Nederlander in 2015 door het televisieprogramma Boer zoekt Vrouw. De Moskitoos scoorden een hit met het nummer Boer Geert.