Volledig scherm
Wandelen door de Pannehoef. © Marcel Otterspeer / Pix4Profs

Neus in de wind tussen bijloop en turfvaart

ETTEN-LEUR - Het is koud, maar de zon schijnt. In die ideale wandelomstandigheden liepen de 500 deelnemers aan Bijloop en Turfvaarttocht zaterdag over de grasdijk tussen Bijloop en de Turfvaart bij Rijsbergen. 

Het is maar een etappe in de tochten van 20, 40 en 60 km, maar wél de naamgevende.

De Bijloop en Turfvaarttocht maakt deel uit van de 40e Winterserie van wandelclub WS78. De animo is groot: er zijn zo'n 500 deelnemers, waarvan maar liefst 114 de 60 km wandelen. 

Vierdaagse van Nijmegen

De tocht is uitgezet door de parkoersbouwers Petra en Johan Rommers van WS78 en voert in een aantal lussen rond Zundert enRijsbergen. Deelnemers komen uit het hele land. ,,Daar zijn mensen bij van 14 tot 80 jaar, maar de grote meerderheid is vijftigplus. Veel mensen wandelen deze tochten als training voor de Vierdaagse van Nijmegen'', vertelt vicevoorzitter Johan Hertgens van WS78. 

De vereniging heeft elk jaar tien tochten op het winterprogramma, maar dit jaar vanwege het 40-jarig bestaan zelfs een elfde, in april in Maarn. Voor de echte diehards is er in maart nog de Long Distance Walk en de Zesde Kennedymars in Klarenbeek, met zelfs afstanden van 80 en 110 km.

Nieuwsapp
Download de gratis nieuwsapp van BN DeStem en blijf zo altijd en overal op de hoogte van het laatste (sport)nieuws. 24 uur per dag al het nieuws uit uw buurt of stad en het belangrijkste nieuws uit binnen- en buitenland. Gratis, overzichtelijk en snel! Download de app hier voor iOS en hier voor Android!

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement