Volledig scherm
Het zogenaamde visitekaartje dat de man mee gaf. © Politieteam Weerijs

Net uitziende man probeert senioren in Etten-Leur op te lichten met tafelzilver

ETTEN-LEUR - Een net uitziende man heeft in Etten-Leur geprobeerd om drie senioren op te lichten door tafelzilver te verkopen. Het gaat om een bestuurder van een grijze, luxe personenauto met Zwitserse kentekenplaten. De politie zoekt deze man.

Volgens getuigen ziet de man er erg verzorgd uit en is hij zeer net gekleed. In deze hoedanigheid heeft de man dinsdag geprobeerd om een echtpaar voor honderden euro's op te lichten door duur tafelzilver aan te bieden "voor weinig" zoals politieteam Weerijs meldt op Facebook.

Woensdagmiddag heeft dezelfde man het opnieuw geprobeerd bij iemand op de Markt in Etten-Leur. De persoon werd aangesproken en uitgenodigd om plaats te nemen in de auto. Vervolgens zijn ze naar de Lambertusstraat gereden.

Visitekaartje

Hier werden -in de auto- luxe messensets getoond die vervolgens voor een paar honderd euro zouden wisselen van eigenaar. Het potentiële slachtoffer trapte echter niet in deze oplichting en is uit het voertuig gestapt waarbij hij kans heeft gezien om een 'visite-kaartje' mee te nemen uit het voertuig.

Opvallend detail; in beide gevallen gaat het hier om 3 senioren die door deze 'nette' man zijn aangesproken.

Getuigen of andere mogelijke slachtoffers kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844.