De moeierboom in Etten-Leur werd dit jaar Boom van het Jaar. Daarom komt de boomstam-trofee die daarbij hoort nu van de gemeente Bladel (die vorig jaar won) naar Etten-Leur. Op de foto burgemeester Miranda de Vries en wethouder Kees van Aert.
Volledig scherm
De moeierboom in Etten-Leur werd dit jaar Boom van het Jaar. Daarom komt de boomstam-trofee die daarbij hoort nu van de gemeente Bladel (die vorig jaar won) naar Etten-Leur. Op de foto burgemeester Miranda de Vries en wethouder Kees van Aert. © Pix4Profs/Peter Braakmann

Nederland is binnen, nu moet de moeierboom Europa nog veroveren

ETTEN-LEUR - Soms zoeken verschillende generaties elk hun eigen plekje onder haar takken en is de moeierboom een hangplek voor ouderen en jongeren tegelijk. Heel Etten-Leur vertelde of beleefde er verhalen. Juist daarom heeft de linde de titel Boom van het Jaar zo verdiend, vindt burgemeester Miranda de Vries. Nu de trofee voor de Nederlandse titel in haar gemeente is gearriveerd, gaat Etten-Leur proberen om de mooiste boom van het land ook in Europa onder de aandacht te brengen.

  1. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
    PREMIUM
    Koken & Eten

    Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

    Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?