Volledig scherm
De nieuwe gedenkzuil met naamplaatjes op de begraafplaats in etten-Leur. © Mariëtte den Engelse

Naamplaatje op Etten-Leurs strooiveld: 150 euro voor vijf jaar

ETTEN-LEUR - Nabestaanden moeten gaan betalen voor de naamplaatjes op de gedenkzuil bij het strooiveld op de begraafplaats aan de Zundertseweg in Etten-Leur. Voor 150 euro mag het plaatje vijf jaar blijven hangen.

Dat heeft de gemeente besloten. Ze is nu op zoek naar nabestaanden van overledenen, die een naamplaatje op de zuil hebben. Bij het monument heeft de gemeente een brief geplaatst.

Gedenksteen

Op het strooiveld lag jaren een gedenksteen met naamplaatjes. Die is bij de opknapbeurt van de begraafplaats vorig jaar vervangen door de gedenkzuil, waar ruimte is voor meer namen. Afspraken over hoe lang een plaatje mocht blijven hangen, waren er niet maar zijn sinds kort gemaakt.

Periode

Voor 150 euro mag een gedenkplaatje vijf jaar blijven hangen. Nabestaanden kunnen ook meteen 300 euro betalen voor tien jaar. Na die periode kunnen mensen opnieuw kiezen wat ze doen. Ze kunnen het naamplaatje ophalen, ze kunnen ook opnieuw betalen om het plaatje te laten hangen. Nabestaanden die de gemeente kent, krijgen binnenkort een brief waarin alles wordt uitgelegd.

Wat niet is toegestaan en ook niet meer wordt gedoogd, is het plaatsen van bloemen, foto's, knuffels of andere persoonlijke spullen op het strooiveld. Bij de opknapbeurt van het strooiveld zijn alle spullen weggehaald. Nabestaanden kunnen wel gebruik maken van de ruimte rondom de gedenksteen.

De begraafplaats Zundertseweg bestaat al sinds 1963 en was destijds eigendom van de katholieke kerk. De gemeente Etten-Leur heeft de begraafplaats tien jaar later, in 1973, overgenomen. Sindsdien zijn er verschillende vernieuwingen doorgevoerd. 

De begraafplaats is uitgebreid en telt nu 1750 graven. Er is een urnenmuur, een urnentuin en een strooiveld gerealiseerd.

Volledig scherm
Brief gemeente bij zuil. © Mariëtte den Engelse
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement