Volledig scherm
Tien jaar Stichting LeerSaam. © Tim van Boxtel

Na ‘moeilijke jeugd’ nu dik feest voor 10-jarige Stichting LeerSaam

ETTEN-LEUR - Als je tien wordt, dan geef je een groot feest. Dus dat deed de Onderwijsstichting LeerSaam, die drie openbare basisscholen in Etten-Leur bestuurt, vandaag dan ook in de Nieuwe Nobelaer.

Ruim zevenhonderd leerlingen van De Toverlaars, De Leest en De Springplank zongen, dansten en genoten met volle teugen van onder meer een kinderpopconcert. Het feest is een extra opsteker voor de stichting die een aantal bewogen jaren achter zich weet.

Zo moest basisschool De Melodie dicht en kampte de stichting een aantal jaren met financiële malaise en mislukte een fusie. Maar die dagen zijn volgens de huidige directeur Ton van Oorschot en zijn voorganger Janhenk van Berkel gelukkig achter de rug.

„Het is fijn dat we tien jaar bestaan en gezond zijn. De stichting voelt als mijn kindje”, aldus Van Berkel. Van Oorschot heeft de laatste jaren onder meer extra ingezet op digitalisering in het onderwijs en de nauwe samenwerking tussen de drie scholen.

Daar plukken de leerlingen volgens hem de voordelen van. Vandaag profiteerden de kinderen vooral van het feit dat Leersaam na een ietwat moeilijke jeugd als tienjarige een dik feest kon geven.

Volledig scherm
Tien jaar Stichting LeerSaam. © Tim van Boxtel
Volledig scherm
Tien jaar Stichting LeerSaam. © Tim van Boxtel