Theatervoorstelling Cleopatra van Max Mini in de Nieuwe Nobelaer in Etten-Leur is van hoog niveau.
Volledig scherm
Theatervoorstelling Cleopatra van Max Mini in de Nieuwe Nobelaer in Etten-Leur is van hoog niveau. © peter van trijen/pix4profs

Musical Cleopatra van Max Mini is van hoog niveau

recensieETTEN-LEUR- Theatergroep Max Mini duikt voor haar nieuwe productie de Oudheid in. 

Het leven van de Cleopatra wordt in een musical van hoog niveau op de planken gebracht. Aan de positieve ontwikkeling die Max Mini heeft ingezet, lijkt geen einde te komen.

Dynamisch spel

De musicalwereld van nu eist een geloofwaardig verhaal als basis voor een productie. Max Mini gaat daarin mee. De geschiedenis van de beeldschone Cleopatra die tussen de op macht beluste mannen Julius Ceasar, Marcus Antonius en Octavianus overeind probeert te blijven, prikkelt de verbeelding. 

Het publiek geniet van het dynamische spel, dat zich afspeelt in een mobiel decor van zetstukken en draperieën, dat prachtig belicht is en voortdurend van vorm verandert.

Dans en zang

Quote

Cleopa­tra's solo Tussen Liefde en Haat een juweel in deze voorstel­ling die de ene na de andere voltreffer bevat

Vijf goden uit de Egyptische mythologie, in grijs en goud gekleed, vertellen het verhaal en geven commentaar op de gebeurtenissen. Als dansensemble blinken ze uit. Max Mini weet met haar teksten het leven van verleidster Cleopatra helder voor het voetlicht te brengen. 

Voor de pauze is het lied Duel, een duet tussen Cleopatra en Calpurnia, een hoogtepunt. Sanne Jochems heeft een mooie zangstem en het spelen van heftige emoties gaat haar goed af. Eefje Kruijssen als Calpurnia doet niet onder voor haar. Na de pauze is Cleopatra's solo Tussen Liefde en Haat een juweel in deze voorstelling die de ene na de andere voltreffer bevat. Het tienkoppige orkest levert een belangrijke bijdrage aan het uiteindelijke muzikale resultaat.

Mooiste plaatje van de voorstelling

Speels, maar doelgericht werkt deze musical zich naar een indrukwekkend einde toe. Vlak voor de tragische slotscène ziet het publiek in een tableau Cleopatra, omringd door de vijf godinnen. Het is het mooiste plaatje van de voorstelling. Na afloop hoorde ik enkele toeschouwers al weer spreken over musical awards. Het zal mij benieuwen.

'Cleopatra' van Theatergroep Max Mini. Gezien op 19 september in Nieuwe Nobelaer te Etten-Leur. Regie Irene Odinga-Smits. Muzikale leiding Thijs van Gurp. Choreografie Iris Joosten. Nog te zien op 21 september. Aanvang 20.15 uur.

  1. Automobilist crasht met uit Tilburg gestolen auto na ‘behoorlijk gevaarlijke’ ontsnappingspoging aan politie

    Automobi­list crasht met uit Tilburg gestolen auto na ‘behoorlijk gevaarlij­ke’ ontsnap­pings­po­ging aan politie

    BREDA - Een bestuurder van een gestolen auto is dinsdagmiddag op de vlucht geslagen, nadat hij van een motoragent een volgteken kreeg op de A16 bij Breda. De man is na een wilde achtervolging aangehouden in een woonwijk van Etten-Leur. Hij is aangehouden op verdenking van meerdere strafbare feiten: waaronder gevaarlijk rijgedrag, rijden onder invloed van drugs en diefstal of heling van het voertuig.