Volledig scherm
Joop Zoetemelk en Hennie Kuijper in Etten-Leur.

Mollema en Vos winnen tiende profronde van Etten-Leur

ETTEN-LEUR - De tiende editie van de Profwielerronde Etten-Leur is gewonnen door Bauke Mollema en door Marianne Vos. Majka eindigde bij de heren op de tweede plaats en Boonen als derde.

Olympisch kampioene Anna van der Breggen eindigde als vierde bij de vrouwen.

Na de funklasse en de Dikke Banden Races werden speciaal voor het jubileum twee wedstrijden gefietst tussen Joop Zoetemelk en Hennie Kuiper.

Het moest zo zijn: twee kleppers van toen wonnen elk een wedstrijd en stonden dus zij aan zij op het ereschavot. Na een welverdiende lunch mengden de twee ‘klassiekers’ zich onder het massaal toegestroomde publiek om handtekeningen uit te delen en met de fans op de foto te gaan.

Vervolgens reden de heren profs hun rondjes, met onder andere Bauke Mollema, Rafal Majka en Tom Boonen, die in Etten-Leur zijn laatste criterium fietst. Jakob Fuglsang won de tijdrit. Aan het eind van de middag verschijnen Anna van der Breggen (winnaar Olympisch goud en brons in Rio) en Marianne Vos aan de start voor de dameskoers.

Programma

11.00 uur Funklasse 11.45 uur Rabobank Dikke Banden Race 12.30 uur Jubileumtijdrit Joop Zoetemelk - Hennie Kuiper 13.30 uur Tijdrit profs 14.00 uur Rit in lijn profs 15.30 uur Elite vrouwen / Belofte vrouwen / Amateur clubvrouwen 17.00 uur Puntenkoers profs ​18.15 uur Huldiging

Volg de profronde van Etten-Leur live aan de hand van de tweets van sportverslaggever Thijs Roelen.

Tweets door @ThijsRoelen

Volledig scherm
De profs begonnen om half twee aan hun tijdrit. © Thijs Roelen
Volledig scherm
Anna van der Breggen (winnaar Olympisch goud en brons in Rio) en Marianne Vos aan de start. © Thijs Roelen
Volledig scherm
Renners maken een praatje met burgemeester Van Rijnbach-de Groot. © Tim van Boxtel
Volledig scherm
© Thijs Roelen