Volledig scherm
Mortierbommen gevonden in sloot buitengebied Etten-Leur. © Facebook/Politieteam Weerijs

Mogelijke relatie vuurwerkdump en nieuwsjaarsexplosie onderzocht

updateETTEN-LEUR - De politie heeft nog geen verdachten aangehouden voor de explosie in de nieuwjaarsnacht aan de Vinkenbroek in Etten-Leur. Hetzelfde politieteam onderzoekt of de partij van 58 mortierbommen die zondag in een sloot aan de Elshoutweg is gevonden 'mogelijk iets met het incident te maken heeft'.

Bij ontploffing raakte op 1 januari kort na 01.00 uur acht huizen beschadigd waarvan drie zwaar. Drie mensen liepen verwondingen op. Maandag deed volgens politiewoordvoerder Willem-Jan Uytdehage nog een slachtoffer uit de straat aangifte van vernieling.

De politie ontdekte direct na de explosie in de omgeving enkele mortieren. Zulke 'bommen' zijn zeer zwaar illegaal vuurwerk dat grote schade kan veroorzaken. Of ze bij de ontploffing zijn gebruikt, onderzoekt de regiopolitie samen met de Explosieven Opruimingsdienst (EOD).

De politie durft niet te zeggen of er een verband is tussen het in de sloot gedumpte vuurwerk en de gebeurtenissen in de Vinkenbroek. Uytdehage: ,,Dat onderzoeken we.'' De politie heeft volgens hem geen technisch onderzoek kunnen uitvoeren op de mortieren uit de sloot. ,,Het spul was te nat.'' De EOD heeft het vuurwerk elders tot ontploffing gebracht. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Conny Rijken over migratie in de Van Gogh-kerk

    Conny Rijken over migratie in de Van Gogh-kerk

    ETTEN-LEUR - Het politieke debat in de landen van de Europese Unie wordt sinds 2015 vooral gedomineerd door het thema migratie. In dat jaar bereikten één miljoen migranten de EU. Na moeizame onderhandelingen zijn de Europese regeringsleiders er afgelopen zomer in geslaagd om een akkoord over het migratiebeleid te bereiken. Reden voor de Stichting Vincent van Gogh Etten-Leur om de Etten-Leurse Conny Rijken uit te nodigen voor een lezing over dit thema in de Van Gogh Kerk.