Volledig scherm
Verdachte pakketten in loods vol knoflook in Etten-Leur. © MaRic Media / Perry Roovers

Mogelijk verband tussen overval op Spaanse chauffeurs en vondst ‘knoflookwiet’ in Etten-Leur

ETTEN-LEUR/BREDA - Er lijkt een verband te bestaan tussen de vondst van een grote partij drugs in een loods in Etten-Leur - verstopt tussen bollen knoflook - en de overval op een Spaanse chauffeur en diens bijrijder diezelfde ochtend. Het ging mogelijk om een ripdeal.

Quote

2.300 kilo hennep en hasj zaten verstopt in dertig bakken met knoflook

Op maandag 4 februari trof de politie 2.300 kilo hennep en hasj aan in de bedrijfshal aan de Penningweg in Etten-Leur. De drugs zaten verstopt in dertig bakken met knoflook.

Aanvankelijk werden drie verdachten aangehouden. De exploitant/onderhuurder van de loods, de 38-jarige Mohammed B. uit Etten-Leur, een Spaanse vrachtwagenchauffeur en zijn bijrijder (34 en 40 jaar).

De politie kwam in actie na diverse telefonische meldingen van aanpalende bedrijven en een telefoontje van één van de Spaanse chauffeurs dat hij en zijn collega waren overvallen. In de loods werden de drugs aangetroffen.

Vrijgelaten

De chauffeurs zijn inmiddels vrijgelaten. Zij kwamen met het transport uit Spanje en zouden slachtoffers zijn geworden van een ripdeal.

Quote

Eenmaal bij de loods zouden de vermeende overval­lers er vandoor zijn gegaan met een deel van de lading

Aanvankelijk hadden ze de opdracht om te lossen bij Karwei in De Meern, uiteraard een ongebruikelijke plek voor knoflook. Daar zouden ze onder bedreiging met een vuurwapen zijn gedwongen om in een bestelbusje te stappen en werd de vrachtwagen door een ander naar Etten-Leur gereden. Eenmaal bij de loods zouden de vermeende overvallers er vandoor zijn gegaan met een deel van de lading.

Ontruimen

De voorlopige hechtenis van de 38-jarige exploitant van de bedrijfshal is geschorst. Hij runde in de loods een opslagbedrijf. Zijn advocaat Menno Buntsma wil desgevraagd geen mededelingen doen over de zaak. De eigenaar van de bedrijfslocatie heeft de betreffende loods laten ontruimen.

De inhoudelijke behandeling is op 12 november.