Volledig scherm
De oude camperplek. © Robert van den Berge/het fotoburo

Mogelijk tien camperplaatsen bij jachthaven Etten-Leur

ETTEN-LEUR - Het ziet er naar uit dat beheerder Ton Stoop meer plek voor campers krijgt dan er nu bij de Leurse jachthaven zijn. Afhankelijk van de afmetingen kan er plaats zijn voor meer dan tien, terwijl de huidige limiet strikt genomen op vijf ligt.

Het heeft een tijd geduurd voor de procedure in werking werd gezet om dat mogelijk te maken, erkent wethouder Ron Dujardin. ,,Maar vanaf het moment dat hij vond dat hij genoeg draagvlak had konden we aan de gang. Nu is het zaak om het snel en goed af te handelen.’’

De kwestie speelt al sinds 2015. Eerst kreeg Stoop nog een dwangsom door de gemeente opgelegd omdat een omwonende aanvoerde dat hij meer dan het toegestane aantal campers toeliet.

De gemeente toonde zich echter welwillend om de regels voor het gebied rond de Westpolderplas aan te passen. De bijbehorende procedure - inclusief goedkeuring door de raad – werd echter vertraagd. De uitbater van de jachthaven hakte namelijk na lang wikken en wegen pas in februari de knoop over het aanvragen van medewerking. Hij zette de procedure pas in werking nadat de bezwaren van één omwonende door de gemeente terzijde waren geschoven.

Volgens de gemeente is het de bedoeling dat er bij de Westpolderplas een strook van tachtig meter voor kampeerwagens komt. Afhankelijk van de lengte is er dan plek voor tussen de tien en vijftien wagens, schat de gemeente. Voorwaarde is wel dat ze op een afstand van elkaar staan die voldoet aan de eisen die de brandweer stelt. Eerder werd aangenomen dat er ruimte zou zijn voor hooguit acht campers.

Voor Ton Stoop was 2015 door het afbranden van zijn paviljoen bij de jachthaven een waar rampjaar. Dit jaar kon hij de nieuwbouw in gebruik nemen. De kwestie rond de campers zag hij als een stap om zijn bedrijfsvoering te verbeteren. Stoop hoedt zich in dit stadium echter voor uitspraken die de zaak zouden kunnen schaden.

Hij vindt het te vroeg om van ‘goed nieuws’ te spreken. Hij wil niet speculeren over de uitkomst van de procedure. ,,Het is nu in handen van de gemeente. Ik hoop dat het komend vaarseizoen zo ver is. Dan is het pas goed nieuws.’’