Volledig scherm
Barbara Vermonden en Arieke van Dorst bereiden het beachveldje voor voor het handbalevent. Er staan door het afgelopen slechte weer wat plassen op en die worden met het graven van geultjes verwijderd. © Marcel Otterspeer/Pix4Profs

Modderig beachsporten in Etten-Leur: 'Op een nat veld kun je best spelen'

ETTEN-LEUR - Met nat zand en flinke plassen water ligt het beachveld op het Trivium in Etten-Leur er wat treurig bij. „Maar het beachevenement gaat gewoon door, hoor”, meldde Arieke van Dorst van de Etten-Leurse handbalvereniging Internos vrijdagochtend. „Op een nat veld kun je best spelen. Je krijgt wat meer modder op het lijf, maar dat zal de pret niet drukken. Wel gaan we straks proberen om zoveel mogelijk water weg te scheppen.”

En dus toog een aantal leden van Internos vanmiddag naar het Trivium om geulen te graven en het veld zo goed mogelijk in gereedheid te brengen voor de openingsavond van het Internos beachevenement, dit weekend op het Trivium. „Vrijdagavond hebben we een sportavond met beachhandbal, -volleybal, -voetbal en een soort tafeltennis met strandballen. Er hebben zich zes teams van elk acht personen ingeschreven. Meer dan vorig jaar”, vertelt Van Dorst. „We hebben er dit jaar voor het eerst ook een carnavalsvereniging bij, Ietskus Aanders.”

Zaterdag en zondag wordt er alleen gebeachhandbald. Morgen door jeugdteams, zondag zijn de volwassenen aan de beurt.

Het beachveld, dat in samenwerking met de gemeente is aangelegd, blijft tot en met 28 augustus liggen en is door iedereen te huren voor 5 euro per uur.