Volledig scherm
Foto ter illustratie © Thinkstock

Minuut stilte bij wedstrijden Internos voor omgekomen Sten Ideler (28) uit Etten-Leur

ETTEN-LEUR – ‘Hij hoorde gewoon bij de club’, ‘Het was een graag geziene gast’ ‘Ontzettend sportief’. Deze geluiden klinken uit de kantine van voetbalvereniging Internos in Etten-Leur. Ook al was hij inmiddels een oud-speler, iedereen kent de verongelukte Sten Ideler (28) uit Etten-Leur.

,,Het was zaterdagochtend echt schrikken voor iedereen. Verschrikkelijk dat zoiets na een gewoon avondje stappen gebeurd. De nachtmerrie van elke ouder”, laat een medewerkster van Internos weten. Gisteren en vandaag werd er voor de wedstrijden een minuut stilte gehouden. Een eerbetoon voor de jonge man die na een avondje stappen niet meer thuis kwam.

Ongeluk

De 28-jarige Ideler kwam in de nacht van vrijdag op zaterdag om na een ongeluk aan de Westerparklaan in Breda. Hij werd op een fietsoversteekplaats geschept door een taxi. Fietsers die de klap hoorden, begonnen direct met reanimeren. Ook de hulpdiensten kwam met spoed ter plaatse, maar helaas mocht hulp niet meer baten. De Etten-Leurenaar overleed ter plekke. De taxichauffeur is verhoord.

Geliefd

,,Het nieuws hakte er wel even in bij de leden. Het was het gesprek van de dag. Iedereen kende Sten. Ik ook, want hij heeft nog gevoetbald met mijn zoon”, aldus de medewerkster. ,,Sten was erg geliefd. Maar ook een heel sportieve jongen. Hij vocht voor de punten en ging altijd voor de winst.”