Leerlingen op de KSE die extra aandacht kunnen gebruiken, krijgen die binnen het project check-in, check-out. Op de foto vlnr docente Manon Wiskerke, een leerling die liever niet met zijn naam in de krant wil, Jorrit (16) en docent Pascal van Tilburg. De twee leerlingen behaalden dit jaar allebei hun diploma.
Volledig scherm
Leerlingen op de KSE die extra aandacht kunnen gebruiken, krijgen die binnen het project check-in, check-out. Op de foto vlnr docente Manon Wiskerke, een leerling die liever niet met zijn naam in de krant wil, Jorrit (16) en docent Pascal van Tilburg. De twee leerlingen behaalden dit jaar allebei hun diploma. © Ron Magielse/Pix4Profs

Met wat extra hulp lukt het wel: KSE houdt leerlingen binnenboord met ‘check-in, check-out’

ETTEN-LEUR - Sommige leerlingen hebben wel het denkniveau om mavo, havo of vwo te doorlopen, maar lopen om andere redenen vast. Omdat ze snel afgeleid raken bij veel prikkels bijvoorbeeld, vanwege een lastige thuissituatie, of omdat sprake is van autisme of ADD. Om die tieners toch binnenboord te houden startte de KSE twee jaar geleden met de ‘check-in, check-out’.