Volledig scherm

Medewerkers HelloFresh in Etten-Leur zorgen voor overlast in buurt

ETTEN-LEUR - Parkeeroverlast en zwerfvuil zijn aan de orde van de dag sinds het distributiecentrum van HelloFresh zich heeft gevestigd aan de Daalderweg in Etten-Leur. Dat zeggen ondernemers in de buurt, die bij gemeenteraadsfractie APB (Algemeen Plaatselijk Belang) aan de bel hebben getrokken over de overlast. Het APB heeft nu vragen gesteld over de kwestie aan het college van B en W van Etten-Leur.

Volgens de ondernemers komt door de parkeergewoonten van werknemers van HelloFresh de bedrijfsvoering in het gedrang. „Wij kunnen niet laden en lossen”, zegt een ondernemer die niet met zijn naam in de krant wil. „Vrachtwagens kunnen ons terrein niet op, omdat links en rechts van de weg auto’s geparkeerd staan. De vrachtwagens kunnen dan de draai niet maken. Heel de straat klaagt.” Overleg met HelloFresh en gemeente hebben tot nu toe niet geholpen, aldus de ondernemer.

Volgens een woordvoerder van HelloFresh zijn inmiddels maatregelen genomen en kunnen medewerkers vanaf volgende week elders parkeren. De gemeente Etten-Leur wil niet reageren voordat zij antwoord heeft gegeven op de vragen van APB.

Lees het hele verhaal in BN DeStem